Karışık Sarma Dolma Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
Yarım kilo tavuk göğsü
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı pul biber
1.5 yemek kaşığı domates salçası
3 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı sumak
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 adet küçük domates
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Kuru dolmalar;
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber
10 adet kuru acur
Yarım kilo da üzüm yaprağı
2 adet kuru soğan
Karışık Sarma Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce kuru dolmalarımızı yumuşatalım tencereye su koyup kaynatalım daha sonra kuru soğanları soyalım ve ortadan ikiye böler gibi yapalım ama tam bölmeyelim. Ondan sonra soğanları kaynatalım.
Yumuşayan yumuşamaya başlayınca sudan çıkaralım yerine kuru patlıcan kuru biber ve kuru acur koyalım ilk önce biberler pişecektir.
Biberlere içinden alıp daha sonra patlıcan ve acur biraz daha yumuşasın onlar da yumuşayınca çıkarım yerine yaprakları koyalım.
Yaprakları koyduğumuz zaman birazcık yumuşayınca altını kapatalım evet şimdi iç harcına geçelim iç harcı için kuru soğanlar tavuk eti domates maydanoz hepsini doğrayıp bir kaba alalım.
Üzerine 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı bulgur yıkayıp koyalım daha sonra baharat için pul biber sumak tuz salça zeytinyağı su hepsini koyup karıştıralım.
İç harcımız hazır olunca şimdi de sarmaya geçelim ve klasik lahana sarması şeklinde saralım.
Sardığımız bütün her şeyi bir düdüklü tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ve 1 yemek kaşığı da tuz koyup üzerine ağırlık koyup pişirelim.
Ben ortalama 50 dakika pişiriyorum. Düdüklü tencerem den ses gelince 20 dakikada pişiriyorum hazır oluyor.
Kapattığınız zaman en az 2 saat dinlensin suyunu çekiyor ve daha güzel oluyordu. Afiyet olsun mutlaka deneyin çok güzel oluyor asla pişman olmazsınız.
Karışık Sarma Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
İç harcı için;
Yarım kilo tavuk göğsü
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı pul biber
1.5 yemek kaşığı domates salçası
3 büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı sumak
Yarım demet maydanoz
Tuz
1 adet küçük domates
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Kuru dolmalar;
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber
10 adet kuru acur
Yarım kilo da üzüm yaprağı
2 adet kuru soğan
Karışık Sarma Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce kuru dolmalarımızı yumuşatalım tencereye su koyup kaynatalım daha sonra kuru soğanları soyalım ve ortadan ikiye böler gibi yapalım ama tam bölmeyelim. Ondan sonra soğanları kaynatalım.
Yumuşayan yumuşamaya başlayınca sudan çıkaralım yerine kuru patlıcan kuru biber ve kuru acur koyalım ilk önce biberler pişecektir.
Biberlere içinden alıp daha sonra patlıcan ve acur biraz daha yumuşasın onlar da yumuşayınca çıkarım yerine yaprakları koyalım.
Yaprakları koyduğumuz zaman birazcık yumuşayınca altını kapatalım evet şimdi iç harcına geçelim iç harcı için kuru soğanlar tavuk eti domates maydanoz hepsini doğrayıp bir kaba alalım.
Üzerine 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı bulgur yıkayıp koyalım daha sonra baharat için pul biber sumak tuz salça zeytinyağı su hepsini koyup karıştıralım.
İç harcımız hazır olunca şimdi de sarmaya geçelim ve klasik lahana sarması şeklinde saralım.
Sardığımız bütün her şeyi bir düdüklü tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ve 1 yemek kaşığı da tuz koyup üzerine ağırlık koyup pişirelim.
Ben ortalama 50 dakika pişiriyorum. Düdüklü tencerem den ses gelince 20 dakikada pişiriyorum hazır oluyor.
Kapattığınız zaman en az 2 saat dinlensin suyunu çekiyor ve daha güzel oluyordu. Afiyet olsun mutlaka deneyin çok güzel oluyor asla pişman olmazsınız.
Karışık Sarma Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı