Son konular

Karışık Sebzeli Yulaflı Börek

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Karışık Sebzeli Yulaflı Börek Tanımı İçin Malzemeler
200 gr pırasa
250 gr ıspanak
3 adet kırmızı kapya biberi
Yarım demet dereotu
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı eti lifalif ince öğütülmüş yulaf ezmesi
Zeytinyağı
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri için;
Beyaz susam

Karışık Sebzeli Yulaflı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yıkanmış düzgünce suyu süzülüp kurutulmuş ıspanakları ince doğrayın.
Ardından ince ince pırasaları dilimleyerek doğrayın .
Kırmızı kapya biberini doğrayın, dere otunu doğrayın, tavanın içine evvel bir ölçü zeytinyağı bırakın .
Ardından üzerine pırasaları ve kapya biberini bırakıp göz kararı tuz ek ederek orta ateşte kapağı kapalı ortada bir karıştırarak hafif dirilikte kalıcak formda yumuşamasını sağlayın.
Üzerine ıspanakları ve dere otunu ek ederek beş dakika karıştırarak pişirin.
Sebzeleri soğumaya bırakın.
Ayrı bir kasenin içine yumurtaları kırın ,ardından yoğurdu çok az zeytinyağı baharatları ek ederek birlikte çırparak karıştırın.
İçine yulaf ezmesini bırakıp birlikte tekrardan karıştırın, sebzeler ılıdıktan sonra harcın içine bırakın ve birlikte tekrar karıştırın.
Hafif yağlanmış teflon tavanın içine harcımızı yayarak üzerine en son susam serptikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 25 dakika altı kızarana pişirin.
Nefis tadıyla unsuz fit böreğimizi servise sunalım afiyet olsun.

Not; su bardağı ölçüsü 200ml.

Karışık Sebzeli Yulaflı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fit Lahana Börek Tanımı İçin Malzemeler 200 gr ince kıyılmış beyaz lahana 4 adet kırmızı kapya biberi 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı ince öğütülmüş eti lifalif yulaf ezmesi Zeytinyağı Tuz Üzeri için 1 yemek kaşığı chia 1 yemek kaşığı beyaz susam 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Yulaflı Tahinli Balkabaklı Atıştırmalıklar Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ince rendelenmiş balkabağı 2 su bardağı ince öğütülmüş yulaf ezmesi eti lifalif 1 su bardağı dut kurusu 1 çay bardağı süt 3 yemek kaşığı tahin 2 yemek kaşığı pekmez 1 çay bardağı ceviz Mantolama gereçleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Yulaflı Chialı Fit Atıştırmalık Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt 1.5 su bardağı eti lifalif ince öğütülmüş yulaf 2 yemek kaşığı chia 1 yemek kaşığı tahin 1 adet olgun muz 1 çay bardağı isteğe nazaran badem ceviz yada fındık 5 adet yumuşak hurma Üzeri için Beyaz susam Yulaflı Chialı Fit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Yulaflı Sebzeli Krep Tanımı İçin Materyaller 1 adet yumurta Yarım su bardağı süt Tuz Yarım su bardağı + 1 yemek kaşığı robotta çekilip un haline getirilmiş yulaf ezmesi (Ya da yulaf unu) Yarım kapya biber 1 kol taze soğan Maydanoz Dereotu Ortasına rendelenmiş kaşar peyniri Yulaflı Sebzeli Krep...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Portakallı Yulaflı Puding Tarifi İçin Malzemeler 2 adet büyük boy portakalın suyu 6 yemek kaşığı ince öğütülmüş eti lifalif yulaf ezmesi 5 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı chia tohumu 200 gr labne peyniri 1 tatlı kaşığı arzuya göre bal Üzeri için; Ceviz Çilek Portakallı Yulaflı Puding Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt