SoruCevap
Yeni Üye
Karışık Sebzeli Yulaflı Börek Tanımı İçin Malzemeler
200 gr pırasa
250 gr ıspanak
3 adet kırmızı kapya biberi
Yarım demet dereotu
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı eti lifalif ince öğütülmüş yulaf ezmesi
Zeytinyağı
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri için;
Beyaz susam
Karışık Sebzeli Yulaflı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yıkanmış düzgünce suyu süzülüp kurutulmuş ıspanakları ince doğrayın.
Ardından ince ince pırasaları dilimleyerek doğrayın .
Kırmızı kapya biberini doğrayın, dere otunu doğrayın, tavanın içine evvel bir ölçü zeytinyağı bırakın .
Ardından üzerine pırasaları ve kapya biberini bırakıp göz kararı tuz ek ederek orta ateşte kapağı kapalı ortada bir karıştırarak hafif dirilikte kalıcak formda yumuşamasını sağlayın.
Üzerine ıspanakları ve dere otunu ek ederek beş dakika karıştırarak pişirin.
Sebzeleri soğumaya bırakın.
Ayrı bir kasenin içine yumurtaları kırın ,ardından yoğurdu çok az zeytinyağı baharatları ek ederek birlikte çırparak karıştırın.
İçine yulaf ezmesini bırakıp birlikte tekrardan karıştırın, sebzeler ılıdıktan sonra harcın içine bırakın ve birlikte tekrar karıştırın.
Hafif yağlanmış teflon tavanın içine harcımızı yayarak üzerine en son susam serptikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 25 dakika altı kızarana pişirin.
Nefis tadıyla unsuz fit böreğimizi servise sunalım afiyet olsun.
Not; su bardağı ölçüsü 200ml.
Karışık Sebzeli Yulaflı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gr pırasa
250 gr ıspanak
3 adet kırmızı kapya biberi
Yarım demet dereotu
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı eti lifalif ince öğütülmüş yulaf ezmesi
Zeytinyağı
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri için;
Beyaz susam
Karışık Sebzeli Yulaflı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yıkanmış düzgünce suyu süzülüp kurutulmuş ıspanakları ince doğrayın.
Ardından ince ince pırasaları dilimleyerek doğrayın .
Kırmızı kapya biberini doğrayın, dere otunu doğrayın, tavanın içine evvel bir ölçü zeytinyağı bırakın .
Ardından üzerine pırasaları ve kapya biberini bırakıp göz kararı tuz ek ederek orta ateşte kapağı kapalı ortada bir karıştırarak hafif dirilikte kalıcak formda yumuşamasını sağlayın.
Üzerine ıspanakları ve dere otunu ek ederek beş dakika karıştırarak pişirin.
Sebzeleri soğumaya bırakın.
Ayrı bir kasenin içine yumurtaları kırın ,ardından yoğurdu çok az zeytinyağı baharatları ek ederek birlikte çırparak karıştırın.
İçine yulaf ezmesini bırakıp birlikte tekrardan karıştırın, sebzeler ılıdıktan sonra harcın içine bırakın ve birlikte tekrar karıştırın.
Hafif yağlanmış teflon tavanın içine harcımızı yayarak üzerine en son susam serptikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 25 dakika altı kızarana pişirin.
Nefis tadıyla unsuz fit böreğimizi servise sunalım afiyet olsun.
Not; su bardağı ölçüsü 200ml.
Karışık Sebzeli Yulaflı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı