Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
1 kg karnabahar
1 kg brokoli
1 kg kapya biber
6 tane şili biberi (hafif acılı oluyor acılı sevmeyenler koymasın acılı sevenler arttırabilir)
1 kg kıl biberi
1 kg yeşil domates
Yarım kg mor havuç
Yarım kg bildiğimiz havuç
Sarımsak (her kavanoza 5 diş koydum)
Kaya tuzu (her kavanoza 1 yemek kaşığı)
Sirke (üzüm sirkesi oda yaklaşık yarım çay bardağı her kavanoza ekledim)
Su çeşme suyu kullanmıyorum (arıtılmış veya kaynatılıp soğutulmuş su kullandım)
Limon
Nohut
Maydanoz
Karışık Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeyi güzelce yıkayıp temizledikten sonra istediğimiz büyüklükte keselim.
Hepsini büyükçe bir kapta karıştırıp.
1 litrelik kavanozlara ilk olarak avucumuzun ortası kadar nohut atalım.
Daha sonra 5 diş sarımsak ve üzerine karışık sebzelerimizi koyalım.
Hafif üzerlerine ezmeden bastırıp. 1 yemek kaşığı kaya tuzunu koyup. Yarım çay bardağıda sirkeyi ekleyip 2 dilimde limon ve 5 dal maydanozu koyup üzerlerine çıkana kadar su ekleyelim. Bu şekilde tüm kavanozlar dolana kadar aynı işlemi devam ettirelim.
2 saat aralıkla ters düz çevirip en son ters kalacak şekilde 1 gün bekletelim.
Daha sonra serin biryerde 20 gün sonra yenmeye hazır turşularımız. Afiyet şifa olsun.
Karışık Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg karnabahar
1 kg brokoli
1 kg kapya biber
6 tane şili biberi (hafif acılı oluyor acılı sevmeyenler koymasın acılı sevenler arttırabilir)
1 kg kıl biberi
1 kg yeşil domates
Yarım kg mor havuç
Yarım kg bildiğimiz havuç
Sarımsak (her kavanoza 5 diş koydum)
Kaya tuzu (her kavanoza 1 yemek kaşığı)
Sirke (üzüm sirkesi oda yaklaşık yarım çay bardağı her kavanoza ekledim)
Su çeşme suyu kullanmıyorum (arıtılmış veya kaynatılıp soğutulmuş su kullandım)
Limon
Nohut
Maydanoz
Karışık Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeyi güzelce yıkayıp temizledikten sonra istediğimiz büyüklükte keselim.
Hepsini büyükçe bir kapta karıştırıp.
1 litrelik kavanozlara ilk olarak avucumuzun ortası kadar nohut atalım.
Daha sonra 5 diş sarımsak ve üzerine karışık sebzelerimizi koyalım.
Hafif üzerlerine ezmeden bastırıp. 1 yemek kaşığı kaya tuzunu koyup. Yarım çay bardağıda sirkeyi ekleyip 2 dilimde limon ve 5 dal maydanozu koyup üzerlerine çıkana kadar su ekleyelim. Bu şekilde tüm kavanozlar dolana kadar aynı işlemi devam ettirelim.
2 saat aralıkla ters düz çevirip en son ters kalacak şekilde 1 gün bekletelim.
Daha sonra serin biryerde 20 gün sonra yenmeye hazır turşularımız. Afiyet şifa olsun.
Karışık Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı