Karnabahar Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Yarım karnabahar
1 adet havuç
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
Aldığı kadar tam buğday unu( dolu dolu 5 yemek kaşığı koydum ben)
Yarım çay kaşığı karbonat
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Nane
Tuz
Üzerine istenirse susam
Karnabahar Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar ve havuçlar buharda veya sıcak suda haşlanır.
Yumuşayınca çatalla ezilir.
Tüm malzemeler karıştırılır.
Un miktarı kontrollü bir şekilde eklenir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülüp 180 derece fanlı ayarda kızarana kadar pişirilir
İsteğe bağlı yoğurt sosu( sarımsaklı veya naneli) ile servis edilir.
Afiyet olsun.
Özellikle çocuklar karnabahar olduğunu anlamadan afiyetle böreklerini yiyebiliyor
Karnabahar Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım karnabahar
1 adet havuç
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı mısır unu
Aldığı kadar tam buğday unu( dolu dolu 5 yemek kaşığı koydum ben)
Yarım çay kaşığı karbonat
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Nane
Tuz
Üzerine istenirse susam
Karnabahar Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar ve havuçlar buharda veya sıcak suda haşlanır.
Yumuşayınca çatalla ezilir.
Tüm malzemeler karıştırılır.
Un miktarı kontrollü bir şekilde eklenir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülüp 180 derece fanlı ayarda kızarana kadar pişirilir
İsteğe bağlı yoğurt sosu( sarımsaklı veya naneli) ile servis edilir.
Afiyet olsun.
Özellikle çocuklar karnabahar olduğunu anlamadan afiyetle böreklerini yiyebiliyor
Karnabahar Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı