Son konular

Karnabahar Graten

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
Üzerini geçecek kadar su
Yarım su bardağı süt
Tuz
Kıymalı harcı için;
150-200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı domates kurusu
Kekik, pul biber, karabiber, tuz birer çay kaşığı koydum
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Beşamel sosu için;
50 gram tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt (200ml bardak)
Karabiber, tuz
Musgat rendesi
1 adet yumurta
1 miktar kaşar rendesi
Üzerine;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Karnabahar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı küçük küçük ayırın. Üzerini geçecek kadar su, süt ve tuz ilave edin ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
Kıymalı iç harcı için soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla kıymayı kavuralım içerisine.
Soğan ve domates kurusunu ilave edip kavurun
Baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır. Ve son olarak 1 tutam ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılarak ocaktan alınır.
Haşlanan karnabaharlar süzgeç yardımı ile süzülür ve küçük boy fırın kabının içerisine alınır.
Üzerine hazırlanan kıymalı harcıda dökebilirsiniz. Yada benim gibi önce beşamel sosu döküp onun.Üzerine kıymalı harcı’da dökebilirsiniz.
Beşamel sosu için tereyağı tencereye alınarak eritilir ve üzerine 2 yemek kaşıği un eklenip kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur.
Unun kokusu çıkınca üzerine azar azar soğuk süt ilave edilir ve bir yandan da hızlıca karıştırılır.
Beşamel sos koyulaşınca içerisine tuz ile karabiber musgat rendesi eklenip ocaktan alınır ve bir miktar kaşar rendesi 1 yumurta eklenir çırpıcıyla karıştırıp kıymalı harcın üzerine gezdirilerek dökülür.
En son olarak üzerine kaşar peyniri serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Karnabahar Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt