Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller
1 kilo karnabahar
300 gram kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1,5 yemek kaşık şalca
Bir az maydanoz
2 yemek kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
Kaşar peyniri
Beşamal sos;
1 su bardağı süt
Sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Sirke
Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı
Sirkeli suda 15 dk haşlayın süzün kenarda beklesin.
Soğanı ve sarımsağı ekleyin sıvı yağda biraz çevirin.
Sonra kıymayı ekleyin onu da biraz çevirin.
Üzerine salçayı da baharatları da ek edin karıştırın biraz su ekleyin pişsin.
Haşlanan karnabaharları küçük küçük doğrayın fırın tepsisine dökün.
Sonra kıymayı üzerine dökün bir tarafta beklesin.
Beşamel sos yapılır. Sıvı yağ, un kavrulur, süt ek edilir.
Muhallebi kıvamında iken kıymalı karnabahar üzerine dökülür.
Kaşar rendesi üzerine serpilir.
200 derece fırında pişirilir.
1 kilo karnabahar
300 gram kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1,5 yemek kaşık şalca
Bir az maydanoz
2 yemek kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
Kaşar peyniri
Beşamal sos;
1 su bardağı süt
Sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Sirke
Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı
Sirkeli suda 15 dk haşlayın süzün kenarda beklesin.
Soğanı ve sarımsağı ekleyin sıvı yağda biraz çevirin.
Sonra kıymayı ekleyin onu da biraz çevirin.
Üzerine salçayı da baharatları da ek edin karıştırın biraz su ekleyin pişsin.
Haşlanan karnabaharları küçük küçük doğrayın fırın tepsisine dökün.
Sonra kıymayı üzerine dökün bir tarafta beklesin.
Beşamel sos yapılır. Sıvı yağ, un kavrulur, süt ek edilir.
Muhallebi kıvamında iken kıymalı karnabahar üzerine dökülür.
Kaşar rendesi üzerine serpilir.
200 derece fırında pişirilir.