Karnabahar Izgara Tanımı İçin Gereçler
1 adet küçük uzunluk karnabahar
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kekik
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı biberiye
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karnabahar Izgara Tanımı Yapılışı
Karnabaharları bütünlüğünü bozmadan iki parmak kalınlığında dikey olarak dilimlenir.
Genişçe bir tencerede hafif canlı kalacak biçimde tuzlu suda haşlanır.
Suyu süzülerek yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aktarılır.
Zeytinyağina baharatlar karıştırılır ve karnabaharın üstüne sürülür.
Çörekotu serpilir. 200 derece fırında pişirilir.
Fırından alınan karnabaharın üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ve çörekotu koyulur.
Peynirler eriyip hafif kızarana kadar tekrar fırında pişirilir. Afiyetle .
1 adet küçük uzunluk karnabahar
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kekik
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı biberiye
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karnabahar Izgara Tanımı Yapılışı
Karnabaharları bütünlüğünü bozmadan iki parmak kalınlığında dikey olarak dilimlenir.
Genişçe bir tencerede hafif canlı kalacak biçimde tuzlu suda haşlanır.
Suyu süzülerek yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine aktarılır.
Zeytinyağina baharatlar karıştırılır ve karnabaharın üstüne sürülür.
Çörekotu serpilir. 200 derece fırında pişirilir.
Fırından alınan karnabaharın üstüne rendelenmiş kaşar peyniri ve çörekotu koyulur.
Peynirler eriyip hafif kızarana kadar tekrar fırında pişirilir. Afiyetle .