Karnabahar Kızartması (Çok Lezzetli Farklı Sosuyla)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karnabahar Kızartması (Çok Lezzetli Farklı Sosuyla) Tanımı İçin Materyaller
1 orta uzunluk karnabahar
Sosu İçin
2 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 şişe madensuyu
2 büyük diş sarımsak
Boza kıvamını tutturacak kadar un yaklaşık 1 su bardağı kadar
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Yanında yemek için
Sarımsaklı yoğurt
Üzerine
Pulbiber

Karnabahar Kızartması (Çok Lezzetli Farklı Sosuyla) Tanımı Yapılışı

Ben karnabaharı çiçeklerine ayırıp 1 saat kadar sirkeli suda bekletirim, tozu kiri uygunca aksın.
Sonra tek tek yıkayarak haşlama tenceresine alın, çok yumuşatmadan haşlayıp süzgece çıkarın.
Süzgeçte düzgünce suyu süzülsün hatta vaktiniz varsa 2 3 saat evvelce yapın ki suyu düzgünce kurumuş olsun, böylelikle karnabahar daha çıtır olur.
Sosu için evvel yumurtaları kırıp güzelce çırpın, sonra öbür gereçleri ekleyin, sarımsakları minicik rendeleyin, unu tuzu ve öteki gereçleri çırparak homojen hale getirin.
Derin bir tencereye çokça sıvı yağ ekleyin, yağ uygunca kızarınca çiçeklerine ayırdığınız karnabaharları sosa batırıp sonra yağa bırakın, artlı önlü çevirerek kızartıp tabağa alın.
Tencereye karnabaharı çok doldurmayın, aralıklı kızarırsa daha çıtır olur ve çabuk kızarır.
Karnabaharlar bitince sos artarsa biraz daha un ekleyip kıvamını yoğunlaştırın, kaşıkla yağa bırakın mücver üzere kızartın, böylelikle sosunuz boşa gitmemiş olur.
Kızaran karnabaharları üst üste koymadan genişçe bir tabağa alırsanız çıtırlığı gitmez, tabanınada peçete sererseniz fazla yağını alır.
Yanına severseniz şayet sarımsaklı yoğurt hazırlayın, içine biraz mayonezde hoş olur.
Üzerini pulbiberle süsleyin ve servise hazır, afiyet olsun.
Not: Karnabaharı kızartmadan evvel buladığımız sosa birkaç farklı materyal ekleyerek, karnabaharı daha lezzetli ve daha çıtır hale getirebiliriz. Karnabahar biterde sosunuz artarsa hiç dökmeyin, içine biraz daha un ekleyip kıvamını yoğunlaştırarak mücver üzere yağda kızartarak değerlendirebilirsiniz, çok lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim, keyifli yemeler..
 
Üst Alt