Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
1 küçük uzunluk karnabahar
Sosu için
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta
1/2 (yarım) çay bardağından biraz fazla süt
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
Sıvıyağ
Yoğurtlu sosu için
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için
Maydanoz, ince kıyım
Pulbiber
Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
Karnabaharları kesimlere ayırın.
5-8 dakika suda haşlayın.
Bu sırada sosunu bir karıştırma kabına alıp çırpın. Kıvamı çektiğinizde akıcı olmalı.
Haşlanan karnabaharları süzüp sosa alın.
5 dakika orta ara karıştırarak sosta bekletin. Sıvıyağını ocağa alıp kızdırın.
Kızgın yağa karnabaharları alıp kızartın.
Sarımsaklı yoğurt karışımını hazırlayıp servis tabağına alın.
Üzerine kızarmış karnabaharları yerleştirin.
Son olarak maydanoz , pulbiber serpip servis edin.
1 küçük uzunluk karnabahar
Sosu için
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yumurta
1/2 (yarım) çay bardağından biraz fazla süt
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
Sıvıyağ
Yoğurtlu sosu için
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için
Maydanoz, ince kıyım
Pulbiber
Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
Karnabaharları kesimlere ayırın.
5-8 dakika suda haşlayın.
Bu sırada sosunu bir karıştırma kabına alıp çırpın. Kıvamı çektiğinizde akıcı olmalı.
Haşlanan karnabaharları süzüp sosa alın.
5 dakika orta ara karıştırarak sosta bekletin. Sıvıyağını ocağa alıp kızdırın.
Kızgın yağa karnabaharları alıp kızartın.
Sarımsaklı yoğurt karışımını hazırlayıp servis tabağına alın.
Üzerine kızarmış karnabaharları yerleştirin.
Son olarak maydanoz , pulbiber serpip servis edin.