Son konular

Karnabahar Kızartması

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
1 adet küçük uzunluk karnabahar
Su
Sosu için;
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı un
1 çay kaşığı tuz

Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı

Karnabahar fotoğraflardaki üzere kesilir.
Su ile temizlendikten sonra tencereye alınır.
Karnabaharların üzerini geçecek kadar su eklenir.
15 dakika civarında yumuşuyor çatal ile denetim edebilirsiniz çatal rahat bir biçimde batıyorsa haşlanmıştır.
Suyunu süzdükten sonra sosu hazırlıyoruz.
1 adet yumurta ile yarım su bardağı süt bir kaba alınır karıştırılır.
Akabinde yarım su bardağı un eklenir ve yeterlice karıştırılır.
Haşlanmış karnabaharları sosa batırıp tavaya alınan sıvı yağ kızınca içine dizilir.
Her tarafı kızarana kadar pişirme devam eder.
Kısık ateşten biraz açık bir biçimde pişirirseniz yanmadan pişmiş olur.
Benim birinci tecrübemdi biraz yakmış olabilirim deneyenler için şimdiden afiyet olsun .
 
Üst Alt