Son konular

Karnabahar Kızartması

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
1 tane orta boy karnabahar
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Pul biber
Haşlamak için;
Kaynar su
Kızartmak için;
Sıvı yağ

Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karnabaharı yapraklarından güzel bi şekilde temizliyoruz var köklerinden parçalara ayırıyoruz.
Bol su da yıkıyoruz ve bir tencereye alıp üzerine kaynar suyu ekleyip 20 dk haşlıyoruz.
Dikkat edin fazla dağılmasın köklerinden çatalla kontrol edin çatal kolay batıyorsa kaynayan tencereyi ocaktan alın.
Karnabaharları ocaktan alıp soğuk su gezdirelim ve süzülmeye bırakalım.
Harcımız için yumurta, süt, un ve baharatları atıp homojen bi kıvam alana kadar çırpıcı yardımı ile karıştırıyoruz.
Bu sırada kızartma tenceresine yağımızı koyup kızdıktan sonra karnabaharları pane harcımıza bulayıp kızgın yağa atıyoruz ve kızartıyoruz.
Kızardıktan sonra havlu kağıt serili tabağa alıp servis için hazırlayalım.
Yanına en güzel sarmısaklı yoğurt yakışıyor ben öyle servis ettim. Afiyet olsun .
Karnabahar Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt