Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
1 küçük top karnabahar
2 yumurta
1 şişe maden suyu
Tuz
Karabiber
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı su
Aldığı kadar un (krep harcından çok az sulu olcak şekilde un ayarlancak)
Sarımsak
Yoğurt
Tuz
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı büyük toplar halinde suda az diri kalcak şekilde haşlayalım. Sonra onları sudan çıkartıp istediğimiz büyüklüklerde bölelim.
Bulayacağımız harç için yumurta soda ve suyu iyice karıştıralım.
Unu azar azar katıp ne çok koyu nede çok sıvı kıvama gelene kadar ayarlayalım.
En son tuz, karabiber ve karbonat ekleyelim ve çırpalım.
Derin bir kızartma tavasına yağı ekleyelim. Yağ kızınca karnabaharları tek tek harca batırıp batırıp kızgın yağa bırakalım. Güzelce kızardıktan sonra servis tabağına alalım.
İstediğiniz miktarda sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerlerine dökün. Afiyet olsun.
Karnabahar Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 küçük top karnabahar
2 yumurta
1 şişe maden suyu
Tuz
Karabiber
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım su bardağı su
Aldığı kadar un (krep harcından çok az sulu olcak şekilde un ayarlancak)
Sarımsak
Yoğurt
Tuz
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı büyük toplar halinde suda az diri kalcak şekilde haşlayalım. Sonra onları sudan çıkartıp istediğimiz büyüklüklerde bölelim.
Bulayacağımız harç için yumurta soda ve suyu iyice karıştıralım.
Unu azar azar katıp ne çok koyu nede çok sıvı kıvama gelene kadar ayarlayalım.
En son tuz, karabiber ve karbonat ekleyelim ve çırpalım.
Derin bir kızartma tavasına yağı ekleyelim. Yağ kızınca karnabaharları tek tek harca batırıp batırıp kızgın yağa bırakalım. Güzelce kızardıktan sonra servis tabağına alalım.
İstediğiniz miktarda sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerlerine dökün. Afiyet olsun.
Karnabahar Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı