Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
1 tane karnabahar
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı mısır unu(yoksa normal un
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200 ml soda
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı kesin.
Bir buçuk litre suya bir tatlı kaşığı tuz atıp tencerede kaynatın,kaynayan suya karnabaharları ekleyip beş dakika kaynatın.
Fazla yumuşatmayın karnabaharları.
Sonra suyunu süzüp soğutun.
Geniş bir kaseye yumurtayı ve diğer malzemeleri ekleyin pürüzsüz boza kıvamında olana kadar çırpın.
Sonra haşlanmış karnabaharları içine atıp karıştırın.
Tavaya sıvı yağ döküp yağı kızdırın, kızmış yağa karnı baharları tek tek koyup her tarafını kızartın.
Karnabaharlarınız küçük parçalanmışsa mücver kızartır gibi kalanlarıda kızartın.
Yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun deneyeceklere çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin.
Karnabahar Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 tane karnabahar
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı mısır unu(yoksa normal un
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
200 ml soda
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı kesin.
Bir buçuk litre suya bir tatlı kaşığı tuz atıp tencerede kaynatın,kaynayan suya karnabaharları ekleyip beş dakika kaynatın.
Fazla yumuşatmayın karnabaharları.
Sonra suyunu süzüp soğutun.
Geniş bir kaseye yumurtayı ve diğer malzemeleri ekleyin pürüzsüz boza kıvamında olana kadar çırpın.
Sonra haşlanmış karnabaharları içine atıp karıştırın.
Tavaya sıvı yağ döküp yağı kızdırın, kızmış yağa karnı baharları tek tek koyup her tarafını kızartın.
Karnabaharlarınız küçük parçalanmışsa mücver kızartır gibi kalanlarıda kızartın.
Yoğurt ile servis edin.
Afiyet olsun deneyeceklere çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin.
Karnabahar Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı