Son konular

Karnabahar Köri

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Karnabahar Köri Tanımı İçin Gereçler
1 orta uzunluk karnabahar
1 kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 kol taze soğan
5 diş sarımsak
1-2 kol maydanoz
1 bardak sıcak su
1 çay bardağı süt ( özgününde 5, 6 kaşık krema vardı ben süt koydum)
Zeytinyağ
3 tatlı kaşığı köri
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz acıbiber
1 çay kaşığı kimyon
4 adet karanfil
1 çay kaşığı yenibahar ( konutta yoktu diye yerine tarçın, karanfil ve muskattan çok az karıştırarak kullandım)

Karnabahar Köri Tanımı Yapılışı

Karnabaharı ortadan ikiye kesip elimizle küçük çiçeklerine ayırıyoruz. Kök kısımlarını da ince ince doğruyoruz.
Tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, 1 çay kaşığı yenibahar ve 4 tane karanfili de ekleyip kısık ateşte baharatları kavuralım.
1 orta uzunluk soğanı yemeklik doğrayalım ve tavaya ekleyip kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra bu karışımı farklı bir tabağa alıyoruz.
Birebir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip karnabaharları ek ediyoruz. Karnabaharlar kahverengileşmeye başladığında 1 su bardağı haşlanmış nohut ve uzunlamasına kesilmiş 5 diş sarımsağı tavaya ekleyip beş dakika kadar daha kavuralım.
Kavrulmuş soğanları tavaya geri ekleyip üzerine 3 tatlı kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı toz acı biber, 1 çay kaşığı kimyon ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
Baharatların güzelce karışması ve tavanın tabanındaki lezzetleri kazımak için 1 su bardağı kadar sıcak su ek edip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp 5-6 dakika kadar pişirelim.
3 kol taze soğanı çok ince olmayacak biçimde doğrayalım.
Tavaya birinci olarak taze soğanları akabinde 1 çay bardağı sütü ekleyelim, bir yahut iki dakika çevirip altını kapatalım.
Son olarak maydanoz ( isterseniz kişniş) ekleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Kremalı Köri Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller 2 adet tavuk göğsü 9-10 adet arpacık soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet kapya biber 1 adet çarliston biber 7-8 adet kültür mantarı 1 tatlı kaşığı köri Yarım tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber Tuz 1 kutu süt kreması Kremalı Köri Soslu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Nohutlu Karnabahar Salatası Tanımı İçin Malzemeler Küçük karnabaharın yarısı 1 kase nohut 1 tane patates (isteğe bağlı) Bir tutam dereotu Bir tutam maydanoz 3 yaprak marul Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kimyon Zerdeçal çay kaşığının ucuyla (isteğe bağlı) Limon suyu Zeytinyağı Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tavuk Dünyasında Bi Köri Tanımı İçin Malzemeler 2 kesim tavuk göğsü 5 adet mantar 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 diş sarımsak 1 silme tatlı kaşığı köri 1 silme çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kekik Yarım paket 100 ml krema Makarnası için; Yarım paket makarna Zerdeçal Tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Mercimekli Karnabahar Salatası Tanımı İçin Gereçler 1 adet küçük uzunluk karnabahar 1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası 1-1, 5 su bardağı yoğurt 1 su bardağı yeşil mercimek (kuru ölçüp haşladım) 1’er tatlı kaşığı kimyon, yenibahar, kişniş, zerdeçal, zencefil, toz kırmızı biber, karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Köri Soslu Tavuklu Makarna Tanımı İçin Materyaller Yarım paket kalem makarna Yeteri kadar su 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı tuz 1 modül tavuk göğsü Yarım kapya biber Yarım yeşil biber 1 paket krema 1 tatlı kaşığı köri Tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ Köri Soslu Tavuklu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt