Karnabahar Köri Tanımı İçin Gereçler
1 orta uzunluk karnabahar
1 kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 kol taze soğan
5 diş sarımsak
1-2 kol maydanoz
1 bardak sıcak su
1 çay bardağı süt ( özgününde 5, 6 kaşık krema vardı ben süt koydum)
Zeytinyağ
3 tatlı kaşığı köri
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz acıbiber
1 çay kaşığı kimyon
4 adet karanfil
1 çay kaşığı yenibahar ( konutta yoktu diye yerine tarçın, karanfil ve muskattan çok az karıştırarak kullandım)
Karnabahar Köri Tanımı Yapılışı
Karnabaharı ortadan ikiye kesip elimizle küçük çiçeklerine ayırıyoruz. Kök kısımlarını da ince ince doğruyoruz.
Tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, 1 çay kaşığı yenibahar ve 4 tane karanfili de ekleyip kısık ateşte baharatları kavuralım.
1 orta uzunluk soğanı yemeklik doğrayalım ve tavaya ekleyip kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra bu karışımı farklı bir tabağa alıyoruz.
Birebir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip karnabaharları ek ediyoruz. Karnabaharlar kahverengileşmeye başladığında 1 su bardağı haşlanmış nohut ve uzunlamasına kesilmiş 5 diş sarımsağı tavaya ekleyip beş dakika kadar daha kavuralım.
Kavrulmuş soğanları tavaya geri ekleyip üzerine 3 tatlı kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı toz acı biber, 1 çay kaşığı kimyon ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
Baharatların güzelce karışması ve tavanın tabanındaki lezzetleri kazımak için 1 su bardağı kadar sıcak su ek edip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp 5-6 dakika kadar pişirelim.
3 kol taze soğanı çok ince olmayacak biçimde doğrayalım.
Tavaya birinci olarak taze soğanları akabinde 1 çay bardağı sütü ekleyelim, bir yahut iki dakika çevirip altını kapatalım.
Son olarak maydanoz ( isterseniz kişniş) ekleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
1 orta uzunluk karnabahar
1 kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 kol taze soğan
5 diş sarımsak
1-2 kol maydanoz
1 bardak sıcak su
1 çay bardağı süt ( özgününde 5, 6 kaşık krema vardı ben süt koydum)
Zeytinyağ
3 tatlı kaşığı köri
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz acıbiber
1 çay kaşığı kimyon
4 adet karanfil
1 çay kaşığı yenibahar ( konutta yoktu diye yerine tarçın, karanfil ve muskattan çok az karıştırarak kullandım)
Karnabahar Köri Tanımı Yapılışı
Karnabaharı ortadan ikiye kesip elimizle küçük çiçeklerine ayırıyoruz. Kök kısımlarını da ince ince doğruyoruz.
Tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyup, 1 çay kaşığı yenibahar ve 4 tane karanfili de ekleyip kısık ateşte baharatları kavuralım.
1 orta uzunluk soğanı yemeklik doğrayalım ve tavaya ekleyip kavuralım. Soğanlar kavrulduktan sonra bu karışımı farklı bir tabağa alıyoruz.
Birebir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip karnabaharları ek ediyoruz. Karnabaharlar kahverengileşmeye başladığında 1 su bardağı haşlanmış nohut ve uzunlamasına kesilmiş 5 diş sarımsağı tavaya ekleyip beş dakika kadar daha kavuralım.
Kavrulmuş soğanları tavaya geri ekleyip üzerine 3 tatlı kaşığı köri, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 tatlı kaşığı toz acı biber, 1 çay kaşığı kimyon ve 2 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
Baharatların güzelce karışması ve tavanın tabanındaki lezzetleri kazımak için 1 su bardağı kadar sıcak su ek edip karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp 5-6 dakika kadar pişirelim.
3 kol taze soğanı çok ince olmayacak biçimde doğrayalım.
Tavaya birinci olarak taze soğanları akabinde 1 çay bardağı sütü ekleyelim, bir yahut iki dakika çevirip altını kapatalım.
Son olarak maydanoz ( isterseniz kişniş) ekleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.