Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet küçük havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Karnabahar Mantısı Tarifi Yapılışı
Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Fırın pişirme kabına alınan karnabaharın üstüne pul biber ve zeytinyağı gezdirilir.
Pişirme kağıdı ıslatılarak üstü kapatılır. 200 derecede 15 dakika kadar üstü kapalı pişirilir. Üstü açılır ve kızarana kadar pişirmeye devam edilir.
Soğan ve sarımsak doğranır, tavada zeytinyağı ile kavrulur. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
Fırından alınan karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servis edilir. Afiyetle .
1 adet orta boy karnabahar
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
400 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet küçük havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Karnabahar Mantısı Tarifi Yapılışı
Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Fırın pişirme kabına alınan karnabaharın üstüne pul biber ve zeytinyağı gezdirilir.
Pişirme kağıdı ıslatılarak üstü kapatılır. 200 derecede 15 dakika kadar üstü kapalı pişirilir. Üstü açılır ve kızarana kadar pişirmeye devam edilir.
Soğan ve sarımsak doğranır, tavada zeytinyağı ile kavrulur. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
Fırından alınan karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servis edilir. Afiyetle .