Karnabahar Mücveri Yok Böyle Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
1 adet karnabahar
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
5-6 yemek kaşığı un
Yeşil soğan
Maydanoz
1 çay bardağı kaşar rendesi
Tuz karabiber kırmızıbiber pulbiber
Karnabahar Mücveri Yok Böyle Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar kızartmasını seviyorsanız bu tada bayılacaksınız garanti veriyorum çok lezzetli.
İlk olarak karnabaharı haşlıyoruz. Ben orta boy bir karnabahar kulandım eğer çok büyük bir karnabaharsa sos malzemeler belki daha fazla kullanmanız gerekebilir.
Karnabahar haşlanınca süzüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Geniş bir kapta süt un ve yumurtayı çırpıyoruz güzelce baharatları ve ince kıyılmış yeşillikleri ekliyoruz. Kaşar rendesi ekledim mecburi değil ama daha bir lezzet katıyor. Karıştırıyoruz.
Daha sonra haşlanmış karnabaharı da ekleyip çatalla eziyoruz ve tüm karışımı güzelce karıştırıyoruz.
Tavaya sıvı yağ alıyoruz. Yağ kızınca ocağın altını biraz kısıyoruz benim ocağım 1-9 ayarlı ben 7 de pişirdim. Kaşık yardımıyla karışımdan yağa döküyoruz ve iki taraflı güzelce kızartıyoruz.
Kızaran karnabaharı mutfak kağıdı serdiğimiz tabağa alıyoruz fazla yağı emsin.
Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Limonda çok yakışıyor afiyet olsun. Baharatı damak zevkinize göre ayarlayın. Afiyet bal şeker olsun.
Karnabahar Mücveri Yok Böyle Lezzet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet karnabahar
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
5-6 yemek kaşığı un
Yeşil soğan
Maydanoz
1 çay bardağı kaşar rendesi
Tuz karabiber kırmızıbiber pulbiber
Karnabahar Mücveri Yok Böyle Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar kızartmasını seviyorsanız bu tada bayılacaksınız garanti veriyorum çok lezzetli.
İlk olarak karnabaharı haşlıyoruz. Ben orta boy bir karnabahar kulandım eğer çok büyük bir karnabaharsa sos malzemeler belki daha fazla kullanmanız gerekebilir.
Karnabahar haşlanınca süzüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Geniş bir kapta süt un ve yumurtayı çırpıyoruz güzelce baharatları ve ince kıyılmış yeşillikleri ekliyoruz. Kaşar rendesi ekledim mecburi değil ama daha bir lezzet katıyor. Karıştırıyoruz.
Daha sonra haşlanmış karnabaharı da ekleyip çatalla eziyoruz ve tüm karışımı güzelce karıştırıyoruz.
Tavaya sıvı yağ alıyoruz. Yağ kızınca ocağın altını biraz kısıyoruz benim ocağım 1-9 ayarlı ben 7 de pişirdim. Kaşık yardımıyla karışımdan yağa döküyoruz ve iki taraflı güzelce kızartıyoruz.
Kızaran karnabaharı mutfak kağıdı serdiğimiz tabağa alıyoruz fazla yağı emsin.
Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Limonda çok yakışıyor afiyet olsun. Baharatı damak zevkinize göre ayarlayın. Afiyet bal şeker olsun.
Karnabahar Mücveri Yok Böyle Lezzet Tarifi Fotoğraflı Yapılışı