Karnabahar Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
10 dal kadar brokoli (Tercihe bağlı)
1 yemek kaşığı limon suyu
Kıymalı harcı için
250 gr kıyma
2 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kimyon, toz biber, nane, pul biber
Sıvı yağ
Yoğurtlu sos için
1,5 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Az tuz
Üzeri için
Maydanoz
Karnabahar Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar ve brokoli çiçekleri ayırıp iyice yıkayıp tencereye alıyoruz.
Üzerine su ilave edip limon suyu da ekleyip 10dakika haşlıyoruz.
Kıymalı harcı için tavaya sıvı yağ alınır üzerine ince yuvarlak bir şekilde doğranmış havuçları ilave edip hafif kavuruyoruz.
Ardından yemeklik doğranmış soğan ve biberleri de ekleyip hafif kavrulan soğanların üzerine kıymayı ilave edin.
Kavrulan kıymanın üzerine sarımsak salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
3 dakika sonra ocaktan alınır.
Haşlanıp suyu süzülmüş karnabahar ve brokoli ler borcama alınır.
Üzerine hafif tuz serptikten sonra karıştırılır.
Ardından kıymalı harcı üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
190 derecelik fırında kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip fırından alıyoruz.
5 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine yoğurtlu sostan döküp maydanoz la süsleyip servise hazırdır deneyenlere afiyet olsun .
Karnabahar Oturtma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta boy karnabahar
10 dal kadar brokoli (Tercihe bağlı)
1 yemek kaşığı limon suyu
Kıymalı harcı için
250 gr kıyma
2 adet orta boy havuç
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kimyon, toz biber, nane, pul biber
Sıvı yağ
Yoğurtlu sos için
1,5 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Az tuz
Üzeri için
Maydanoz
Karnabahar Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar ve brokoli çiçekleri ayırıp iyice yıkayıp tencereye alıyoruz.
Üzerine su ilave edip limon suyu da ekleyip 10dakika haşlıyoruz.
Kıymalı harcı için tavaya sıvı yağ alınır üzerine ince yuvarlak bir şekilde doğranmış havuçları ilave edip hafif kavuruyoruz.
Ardından yemeklik doğranmış soğan ve biberleri de ekleyip hafif kavrulan soğanların üzerine kıymayı ilave edin.
Kavrulan kıymanın üzerine sarımsak salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
3 dakika sonra ocaktan alınır.
Haşlanıp suyu süzülmüş karnabahar ve brokoli ler borcama alınır.
Üzerine hafif tuz serptikten sonra karıştırılır.
Ardından kıymalı harcı üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
190 derecelik fırında kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip fırından alıyoruz.
5 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine yoğurtlu sostan döküp maydanoz la süsleyip servise hazırdır deneyenlere afiyet olsun .
Karnabahar Oturtma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı