Karnabahar Salatası Tanımı İçin Materyaller
1 orta uzunluk karnabahar
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 adet salatalık
Kimyon, pul biber, karabiber, tuz
3-4 kol taze nane (kuru nane de kullanabilirsiniz)
Limon ya da nar ekşisi
3 kısım marul
Maydanoz
Karnabahar Salatası Tanımı Yapılışı
Karnabaharı ayıklayıp güzelce yıkayalım ve süzelim.
Akabinde ince bulgur boyutuna gelecek kadar robotta çekelim. Robot yoksa rendeleyebilirsiniz.
Tenceremize yağımızı koyalım ve içerisine doğradığımız soğanı ekleyip güzelce kavuralım.
Sonrasında salçayı, ve karnabaharımızı koyup hafif yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edelim, pişince altını kapatalım.
İlk sıcağı çıkınca tuzunu, baharatları, domatesini, salatalığını, yeşillikleri ve ekşisini ilave edelim.
Vee servis için hazır, şimdiden afiyet olsun.
1 orta uzunluk karnabahar
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 adet salatalık
Kimyon, pul biber, karabiber, tuz
3-4 kol taze nane (kuru nane de kullanabilirsiniz)
Limon ya da nar ekşisi
3 kısım marul
Maydanoz
Karnabahar Salatası Tanımı Yapılışı
Karnabaharı ayıklayıp güzelce yıkayalım ve süzelim.
Akabinde ince bulgur boyutuna gelecek kadar robotta çekelim. Robot yoksa rendeleyebilirsiniz.
Tenceremize yağımızı koyalım ve içerisine doğradığımız soğanı ekleyip güzelce kavuralım.
Sonrasında salçayı, ve karnabaharımızı koyup hafif yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edelim, pişince altını kapatalım.
İlk sıcağı çıkınca tuzunu, baharatları, domatesini, salatalığını, yeşillikleri ve ekşisini ilave edelim.
Vee servis için hazır, şimdiden afiyet olsun.