Son konular

Karnabahar Ve Brokoli Kıymalı Ve Beşemel Soslu

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Karnabahar Ve Brokoli Kıymalı Ve Beşemel Soslu Tarifi İçin Malzemeler
Yarım karnabahar
Yarım brokoli
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
150 gram dana kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Siz dilediğiniz baharatı da kullanabilirsiniz
1 tabak kaşar peynir
Beşemel sosu için
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı ucuyla karabiber ve tuz

Karnabahar Ve Brokoli Kıymalı Ve Beşemel Soslu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk karnabahar ve brokoli kontrollü bi şekilde çok haşlamadan suya koyup haşlıyoruz.
Haşlanan karnabahar ve brokoliyi soğuk suyun içerisinde biraz bekletip süzgeç yardımıyla süzüyoruz.
Kıymalı harcımızı geçelim 1 baş soğanı doğradıktan sonra güzelce yağla kavuruyoruz .
Kıyamımızı ekleyip kıymayı pişiriyoruz.
Piştikten sonra salça ve baharatları ekliyoruz.
Beşemel sosununa geçelim.
Tereyağını ve sıvı yağını tencereye alıyoruz unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve suyumuzu tuz ve karabiberi ekliyoruz göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
Pişen karnabahar ve brokoliyi pişireceğim fırın kabına koyuyorum.
Üzerine beşamel sosunun yarısını döküp karıştırıyorum.
Daha sonra yaptığım kıymayı üzerine seriyorum.
Daha sonra ayırdığım beşemel sosunu kıymaların üzerine döküp her yerine yayıyorum.
Önceden ısıttığım 200 derece fırında 20 dakika pişiriyorum ve fırınımı kapatmadan üzerine kaşar peynirimi serpiştirerek koyuyorum üzeri kızarana kadar pişiriyorum. Afiyet olsun .
Karnabahar Ve Brokoli Kıymalı Ve Beşemel Soslu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler 1 adet orta uzunluk karnabahar 1.5 su bardağı süt 1.5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağ 1ymk kaşığı sıvı yağ 1 kase rendelenmiş kaşar Karabiber Tuz Beşamel Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Karnabaharlarımızı yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Beşemel Soslu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı 1 adet patates 1 adet kuru soğan ve ya 6 adet arpacık soğan 1 adet havuç 1 adet kapya biberi 2 diş sarımsak 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye Karabiber Kekik Tuz Besemal sosu için; 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında Soslu Brokoli Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler 1 orta boy karnabahar 1 orta boy brokoli 1 çay bardağı zeytinyağ 2 tatlı kaşığı tozbiber (tatlı) 1 Çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı (Ev Yapımı Sarımsak Tozu) (sayfamda tarifi var) ( yada iki diş ezilmiş sarımsak ) Tuz Fırında Soslu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Beşamel Soslu Patates Ve Patlıcan Musakka Tanımı İçin Gereçler 4 büyük patlıcan 4 orta uzunluk patates Kızartmak için sıvı yağ İç harcı için 250 gram kadar kıyma 1 büyük soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet domates 4 tane yeşil biber 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kıymalı Lazanya Tanımı İçin Materyaller 250 gr orta yağlı dana kıyma 1 adet orta uzunluk soğan 1 adet kapya biber 1 adet kapya sarı biber 2 adet domates 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 1 kutu domates sosu Tuz, kırmızı toz biber, sarımsak tozu Maydanoz kurusu 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt