Karnabahar Yemeği (Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet orta uzunluk karnabahar
125 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çarliston biber
Yarım kapya biber
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
Karnabahar Yemeği (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye kıymayı alalım ve kavurmaya başlayalım, sıvı yağ ekleyelim.
Üzerine soğanı, sarımsağı ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
Salça, maydanoz ve baharatları ekleyelim.
Karnabaharı yıkayın çok küçük olmayacak formda modüllere kesin. Haşlamanıza gerek yok.
Karnabaharları kıymanın üzerine dökün ve 1-2 dk kavurun.
Üzerine sıcak su ekleyin. (karnabaharların üzeri kapanmayacak şekilde).
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dk denetimli pişirin.
Karnabahar Yemeği (Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta uzunluk karnabahar
125 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 çarliston biber
Yarım kapya biber
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
Karnabahar Yemeği (Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye kıymayı alalım ve kavurmaya başlayalım, sıvı yağ ekleyelim.
Üzerine soğanı, sarımsağı ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
Salça, maydanoz ve baharatları ekleyelim.
Karnabaharı yıkayın çok küçük olmayacak formda modüllere kesin. Haşlamanıza gerek yok.
Karnabaharları kıymanın üzerine dökün ve 1-2 dk kavurun.
Üzerine sıcak su ekleyin. (karnabaharların üzeri kapanmayacak şekilde).
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dk denetimli pişirin.
Karnabahar Yemeği (Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı