Karnabaharlı Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk sote için malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
3-4 sivribiber
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet domates
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım su bardağı kaynar su
Karnabaharlı beğendi için malzemeler:
1/2 (yarım) adet karnabahar
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 ml süt
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı muskat rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
100-150 gram kaşar rendesi
Karnabaharlı Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğüslerini kuşbaşı şeklinde doğrayın ve pişireceğimiz tavaya koyun suyunu çekinceye kadar pişsin.
Bu arada soğanı ve biberi küçük küçük doğrayın, domatesleri de yıkayıp soyun ve ince ince kıyın.
Etin suyu çekilince sıvı yağı ekleyin.
Ardından soğan ve biberleri ekleyip beraber 2 dakika kadar kavurun.
Ardından salça sana ve baharatlarını ekleyin salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Peşine kıyılmış domatesleri ilave edin 10 dakika kadar kapı kapalı pişirin.
En son yarım su bardağı kaynar suyu ekledikten sonra 2 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.
Hazırlanışı:Karnabaharları çiçek şeklinde kaynar su ve tuz ile yumuşayana kadar haşlayın.
Ardından suyunu süzün ve küçük küçük kesin.
Ayrı bir tavada yağlı eritin unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurup (1 dakka) sütünü ve baharatlarını ilave edin kaynayıncaya kadar çırpın.
O karnabaharları sosa ilave edin.
Ardından kaşar peyniri rendesini de ekleyip iyice karıştırın.
Sıcağı ile servis tabağına alın üzerine tavuk soteden ekleyip servis yapın. Patlıcanlı hünkarbeğendi sevmeyenlere bir alternatif, çok hafif ve çok lezzetli bir tarif mutlaka deneyin
Karnabaharlı Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk sote için malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
3-4 sivribiber
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet domates
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım su bardağı kaynar su
Karnabaharlı beğendi için malzemeler:
1/2 (yarım) adet karnabahar
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
500 ml süt
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
1/2 (yarım) tatlı kaşığı muskat rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
100-150 gram kaşar rendesi
Karnabaharlı Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğüslerini kuşbaşı şeklinde doğrayın ve pişireceğimiz tavaya koyun suyunu çekinceye kadar pişsin.
Bu arada soğanı ve biberi küçük küçük doğrayın, domatesleri de yıkayıp soyun ve ince ince kıyın.
Etin suyu çekilince sıvı yağı ekleyin.
Ardından soğan ve biberleri ekleyip beraber 2 dakika kadar kavurun.
Ardından salça sana ve baharatlarını ekleyin salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Peşine kıyılmış domatesleri ilave edin 10 dakika kadar kapı kapalı pişirin.
En son yarım su bardağı kaynar suyu ekledikten sonra 2 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.
Hazırlanışı:Karnabaharları çiçek şeklinde kaynar su ve tuz ile yumuşayana kadar haşlayın.
Ardından suyunu süzün ve küçük küçük kesin.
Ayrı bir tavada yağlı eritin unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurup (1 dakka) sütünü ve baharatlarını ilave edin kaynayıncaya kadar çırpın.
O karnabaharları sosa ilave edin.
Ardından kaşar peyniri rendesini de ekleyip iyice karıştırın.
Sıcağı ile servis tabağına alın üzerine tavuk soteden ekleyip servis yapın. Patlıcanlı hünkarbeğendi sevmeyenlere bir alternatif, çok hafif ve çok lezzetli bir tarif mutlaka deneyin
Karnabaharlı Hünkar Beğendi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı