Karnabaharlı Ispanak Graten

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karnabaharlı Ispanak Graten Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
Yarım karnabahar
2 tane patates
1 yemek kaşığı salça
1 soğan
Karabiber
Tuz
Beşamel sos;
1 kilo süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Üstüne;
Kaşar peyniri

Karnabaharlı Ispanak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar ve patatesleri kesip tencereye alalım 15 dakika kadar haşlayalım.
Ardından doğradığımız soğanları sıvı yağ döküp tavaya alalım kavrulunca salçasını ekleyip güzelce karıştırılır.
Ispanaklar ilave edilir 5 dakika kadar kavuralım.
En son karnabahar ve patatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirelim.
Karabiber tuz katılarak altı kapatılır.
Borcama hazırladığımız harcımızı alalım.
Beşamel sos yapımına başlayalım. Tereyağı ve sıvı yağ döküp unu güzelce kavuralım.
Üzerine sütümüzü ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim.
Son olarak karabiber ve tuz ilave edip ocağın altını kapatalım.
Hazırladığımız harcımızın üzerine dökelim en üstüne ise doğradığımız kaşar peynirini dizip 190 derecede pişirilir.
Son 10 dakika daha güzel kızarması için fırını 200 dereceye çekebilir siniz.
Piştikten sonra servis tabağına alınır. Afiyet olsun
Karnabaharlı Ispanak Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt