Karnabaharlı Patates Graten Tanımı İçin Gereçler
Haşlamak için;
Yarım top karnabahar
2-3 adet patates
2 litre sıcak su
Yarım çay kaşığı tuz
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Bir fiske karabiber
Üzeri için;
1 kase kaşar peyniri
Yarım çay kaşığı pulbiber
Karnabaharlı Patates Graten Tanımı Yapılışı
Öncelikle yarım top karnabaharı çiçeklerinden koparıp tertemiz yıkıyoruz.
1 litre sıcak su ve tuz koyulmuş uygun bir tencereye alıp kısık ateşte yaklaşık 15 dakika haşlıyoruz.
Akabinde patatesleri soyup pakça yıkıyoruz ve elma dilim halinde doğruyoruz.
Birebir formda sıcak suda tuz koymadan yavaşça haşlıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ ile yağlanmış borcama zerzevatları sıralıyoruz.
Beşamel sosunu hazırlamaya başlıyoruz.
Bunun için tereyağını eritip un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
1 su bardağı sütü de yavaşça ek edip süratlice karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp tuz ve karabiberini ekleyip ocaktan alıyoruz.
Hazırladığımız sosu patates ve karnabaharın üzerine gezdiriyoruz.
Dilerseniz pulbiber serpebilirsiniz.
1 kase kaşar peynirini de koyup evvelden ısıtılmış 180°fırında yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
Üzeri kızarana dek pişirdiğimiz karnabaharlı patates grateni servis tabağına alıyoruz.
Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra çabucak servis yapıyoruz, afiyet olsun
Haşlamak için;
Yarım top karnabahar
2-3 adet patates
2 litre sıcak su
Yarım çay kaşığı tuz
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Bir fiske karabiber
Üzeri için;
1 kase kaşar peyniri
Yarım çay kaşığı pulbiber
Karnabaharlı Patates Graten Tanımı Yapılışı
Öncelikle yarım top karnabaharı çiçeklerinden koparıp tertemiz yıkıyoruz.
1 litre sıcak su ve tuz koyulmuş uygun bir tencereye alıp kısık ateşte yaklaşık 15 dakika haşlıyoruz.
Akabinde patatesleri soyup pakça yıkıyoruz ve elma dilim halinde doğruyoruz.
Birebir formda sıcak suda tuz koymadan yavaşça haşlıyoruz.
Daha sonra sıvı yağ ile yağlanmış borcama zerzevatları sıralıyoruz.
Beşamel sosunu hazırlamaya başlıyoruz.
Bunun için tereyağını eritip un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
1 su bardağı sütü de yavaşça ek edip süratlice karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp tuz ve karabiberini ekleyip ocaktan alıyoruz.
Hazırladığımız sosu patates ve karnabaharın üzerine gezdiriyoruz.
Dilerseniz pulbiber serpebilirsiniz.
1 kase kaşar peynirini de koyup evvelden ısıtılmış 180°fırında yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz.
Üzeri kızarana dek pişirdiğimiz karnabaharlı patates grateni servis tabağına alıyoruz.
Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra çabucak servis yapıyoruz, afiyet olsun