Karnıyarık (Kızartamadan Patlıcanın En Sağlıklı Hali) Tarifi İçin Malzemeler
6 adet patlıcan
1 yemek kaşığı salça
1 – 1, 5 su bardağı su
İç harcı için;
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet soğan
200 gram kıyma
Karnıyarık (Kızartamadan Patlıcanın En Sağlıklı Hali) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlarımızı bıçakla delik delik yapıp 200° fırında közlüyoruz.
Daha sonra aradım o açıp soğumaya bırakıyoruz.
İç harcımız için kıymayı kavuruyoruz.
Ardından soğan, sarımsak ve biberi kavuruyoruz.
Daha sonra domates, tuz ve baharatları da ekleyip, kenara alıyoruz.
Ortasına kestiğimiz patlıcan, iç harcımızı dolduruyoruz ve tencereye alıyoruz.
Salça ve suyu da (içine bir adet kesme şeker atın) karıştırıp döküyoruz, su azalırsa ekleyebilirsiniz. Bu lezzete bayılacaksınız, tencere de pişmiş karnıyarığınız hazır. Şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun.
Karnıyarık (Kızartamadan Patlıcanın En Sağlıklı Hali) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6 adet patlıcan
1 yemek kaşığı salça
1 – 1, 5 su bardağı su
İç harcı için;
3 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet soğan
200 gram kıyma
Karnıyarık (Kızartamadan Patlıcanın En Sağlıklı Hali) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patlıcanlarımızı bıçakla delik delik yapıp 200° fırında közlüyoruz.
Daha sonra aradım o açıp soğumaya bırakıyoruz.
İç harcımız için kıymayı kavuruyoruz.
Ardından soğan, sarımsak ve biberi kavuruyoruz.
Daha sonra domates, tuz ve baharatları da ekleyip, kenara alıyoruz.
Ortasına kestiğimiz patlıcan, iç harcımızı dolduruyoruz ve tencereye alıyoruz.
Salça ve suyu da (içine bir adet kesme şeker atın) karıştırıp döküyoruz, su azalırsa ekleyebilirsiniz. Bu lezzete bayılacaksınız, tencere de pişmiş karnıyarığınız hazır. Şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun.
Karnıyarık (Kızartamadan Patlıcanın En Sağlıklı Hali) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı