Karnıyarık (Közlenmiş Patlıcan İle) Tanımı İçin Gereçler
6 adet patlıcan
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağı
1 adet büyük uzunluk kuru soğan
1 büyük diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Tatlı toz biber
Sosu İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su
Tuz (Eğer salçanız tuzsuz ise)
Karnıyarık (Közlenmiş Patlıcan İle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanları uygunca yıkıyoruz ve alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz. Fırını ızgara ayarına alalım ve patlıcanlara bıcak ile darbeler atalım ve fırında közlenmesini sağlayalım.
İç harcı için soğanı ve sarımsağı küp biçimde doğrayıp zeytinyağı ve sıvıyağı koyduğumuz ve ısıttığımız tavaya ekleyip 2 dakika kadar kavuralım.
Salçaları ekleyip tekrar kavuralım ve kıymayı ek edelim eze eze kavurmaya devam edelim, yaklaşık 5-6 dakika kadar.
Baharatları ve suyu da ekleyelim ve biraz pişirmeye bırakalım (Suyunu hafif çekmiş olsun ). Közlenmiş patlıcanların ortalarını açıyoruz ve içini hafif tuzlayıp zeytinyağı gezdiriyoruz.
Kıymalı harcı patlıcanların içine dökelim üzerilerine de sivri biberlerle süsleyelim. Kıymalı harcın olduğu tavaya salçamızı ve suyu ekleyelim ve salça eriyene kadar karıştıralım.
Son olarak salça sosumuzu gezdirelim tepsiye ve fanlı ayarda olan fırına sürelim (190 derece) Biberlerin üzeri kızarana kadar fırında pişirelim. Afiyet olsun.
6 adet patlıcan
250 gram kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağı
1 adet büyük uzunluk kuru soğan
1 büyük diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Tatlı toz biber
Sosu İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı su
Tuz (Eğer salçanız tuzsuz ise)
Karnıyarık (Közlenmiş Patlıcan İle) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanları uygunca yıkıyoruz ve alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz. Fırını ızgara ayarına alalım ve patlıcanlara bıcak ile darbeler atalım ve fırında közlenmesini sağlayalım.
İç harcı için soğanı ve sarımsağı küp biçimde doğrayıp zeytinyağı ve sıvıyağı koyduğumuz ve ısıttığımız tavaya ekleyip 2 dakika kadar kavuralım.
Salçaları ekleyip tekrar kavuralım ve kıymayı ek edelim eze eze kavurmaya devam edelim, yaklaşık 5-6 dakika kadar.
Baharatları ve suyu da ekleyelim ve biraz pişirmeye bırakalım (Suyunu hafif çekmiş olsun ). Közlenmiş patlıcanların ortalarını açıyoruz ve içini hafif tuzlayıp zeytinyağı gezdiriyoruz.
Kıymalı harcı patlıcanların içine dökelim üzerilerine de sivri biberlerle süsleyelim. Kıymalı harcın olduğu tavaya salçamızı ve suyu ekleyelim ve salça eriyene kadar karıştıralım.
Son olarak salça sosumuzu gezdirelim tepsiye ve fanlı ayarda olan fırına sürelim (190 derece) Biberlerin üzeri kızarana kadar fırında pişirelim. Afiyet olsun.