Karnıyarık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık sut
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
5 veya 5.5 su bardağı un
İçi için;
Lor peyniri
Domates dilimleri
Biber
Üzeri için;
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Karnıyarık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza süt, toz şeker, maya, tuz alınır ağzı kapatılarak 10 dakika bekletelim.
Ardından sıvı yağ, elenerek un atılır. Ele yapışmayan oldukça yumuşak hamur elde edelim. Ben 5 su bardağı un attım yeterli geldi. Üzerini kapatıp 1 saat bekletelim.
Mayalanan hamurdan mandalına büyüklüğünde bezeler alalım. İlk yaptığımız bezeden başlayalım. Elimizle inceltelim çok değil.
İçerisine lor peyniri ilave edip oval şekil verelim.
Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizelim. Üzerine bıçakla çizikler atalım. İçerisine 1 dilim domates ve biber koyalım. Yanlarına sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarışını sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında poğaçalar kızarana kadar pişirelim. Ben fansız fırın kullandım gayet yumoş yumoştu ve domates biberlerde yanmadı.
Soğuyunca buzluk poşetine koyup havasını alın ve ağzını sıkıca kapatıp buzluğa kaldırabilirsiniz.
Karnıyarık Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık sut
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı (Sarıları üzerine)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
5 veya 5.5 su bardağı un
İçi için;
Lor peyniri
Domates dilimleri
Biber
Üzeri için;
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Karnıyarık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabımıza süt, toz şeker, maya, tuz alınır ağzı kapatılarak 10 dakika bekletelim.
Ardından sıvı yağ, elenerek un atılır. Ele yapışmayan oldukça yumuşak hamur elde edelim. Ben 5 su bardağı un attım yeterli geldi. Üzerini kapatıp 1 saat bekletelim.
Mayalanan hamurdan mandalına büyüklüğünde bezeler alalım. İlk yaptığımız bezeden başlayalım. Elimizle inceltelim çok değil.
İçerisine lor peyniri ilave edip oval şekil verelim.
Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizelim. Üzerine bıçakla çizikler atalım. İçerisine 1 dilim domates ve biber koyalım. Yanlarına sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarışını sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında poğaçalar kızarana kadar pişirelim. Ben fansız fırın kullandım gayet yumoş yumoştu ve domates biberlerde yanmadı.
Soğuyunca buzluk poşetine koyup havasını alın ve ağzını sıkıca kapatıp buzluğa kaldırabilirsiniz.
Karnıyarık Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı