Son konular

Karnıyarık Tarifi Pratik Lezzetli

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Karnıyarık Tanımı Pratik Lezzetli İçin Materyaller
6 adet patlıcan (Büyük uzunluk ise ikiye bölünebilir)
Kıyma Harcı İçin
2 adet orta uzunluk soğan
2 adet orta uzunluk biber
2 adet orta uzunluk domates
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
4/3 çay bardağı sıcak su
200 gram kıyma
Sos İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su

Karnıyarık Tanımı Pratik Lezzetli Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları çizgili formda soyup yağ çekmemesi için yarım saat tuzlu suda bekletin. Sudan alınan patlıcanları yıkadıktan sonra suyunu havlu yardımıyla düzgünce kurulayın.
Kurulanan patlıcanları evvelce ısıtılmış az yağ dökülmüş tavada çevirerek kızartın. Patlıcanlar kızarırken bir tavaya kıymayı kavurmaya bırakın kıyma kavrulunca içine soğan ve biberi koyun.
Biraz karıştırdıktan sonra domates ve baharatlarını koyup çay bardağından biraz daha az olan sıcak suyu dökün 5 dakika kaynamaya bırakın ve ocağı kapatın.
Kızaran patlıcanları havlu kağıt yardımıyla fazla yağını alın ve borcamınıza yerleştirin. Patlıcanları bıçak ve kaşık yardımıyla ortalarını düzeltip kıyma harcını kendi isteğinize nazaran içerisine yerleştirin.
Salça ve sıcak suyu kapta güzelce karıştırıp patlıcanların kenarlarına dökün !üzerine dökmeyin !. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırına sürerek 20-25 dakika pişiriniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 5 adet patlıcan 200 gram kıyma 1 adet orta uzunluk soğan 1 diş sarımsak 2 adet domates (ben yazdan yaptığım domates püresinden 5 kaşık kullandım) 1 adet yeşil biber 5/6 kol maydanoz 1 çay kaşığı tuz Pul biber Toz biber Karabiber Zerdeçal Kızartmak için sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Nefis Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 4 adet patlıcan 200 gram kıyma 3-4 adet orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 2 adet domates Sıvı yağ Tuz Pulbiber Karabiber 1 tatlı kaşığı salça Nefis Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Patlıcanları alacalı bir halde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 1 adet soğan 1 adet yeşil biber 1 diş sarımsak 200 gram kıyma 3 adet büyük uzunluk patlıcan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 avuç maydanoz Tuz Karabiber Pul biber 3 yemek kaşığı sıvı yağ Karnıyarık Tanımı Yapılışı Patlıcanlar yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Süper Lezzetli Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler ️5-6 adet patlıcan ️250 gram kıyma ️1 adet soğan (ince doğranmış) ️3 diş sarımsak (ince doğranmış) ️2 adet sivri biber (doğranmış) ️3 adet domates (ince doğranmış) ️5 yemek kaşığı sıvıyağ ️1 yemek kaşığı domates salçası ️1 tatlı kaşığı tuz ️1 atlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Köz Patlıcanlı Fırında Karnıyarık Epeyce Hafif Ve Lezzetli Deneyin Derim Tanımı İçin Materyaller 4-5 adet orta uzunluk patlıcan Patlıcanların üzerine sürmek için: Sıvı yağ (istediğiniz kadar olabilir opsiyonel ben az ölçü kullandım) Kıymalı harç için: 200-250 gr dana kıyma 1 adet orta uzunluk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt