Karnıyarık Tanımı Pratik Lezzetli İçin Materyaller
6 adet patlıcan (Büyük uzunluk ise ikiye bölünebilir)
Kıyma Harcı İçin
2 adet orta uzunluk soğan
2 adet orta uzunluk biber
2 adet orta uzunluk domates
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
4/3 çay bardağı sıcak su
200 gram kıyma
Sos İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Karnıyarık Tanımı Pratik Lezzetli Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları çizgili formda soyup yağ çekmemesi için yarım saat tuzlu suda bekletin. Sudan alınan patlıcanları yıkadıktan sonra suyunu havlu yardımıyla düzgünce kurulayın.
Kurulanan patlıcanları evvelce ısıtılmış az yağ dökülmüş tavada çevirerek kızartın. Patlıcanlar kızarırken bir tavaya kıymayı kavurmaya bırakın kıyma kavrulunca içine soğan ve biberi koyun.
Biraz karıştırdıktan sonra domates ve baharatlarını koyup çay bardağından biraz daha az olan sıcak suyu dökün 5 dakika kaynamaya bırakın ve ocağı kapatın.
Kızaran patlıcanları havlu kağıt yardımıyla fazla yağını alın ve borcamınıza yerleştirin. Patlıcanları bıçak ve kaşık yardımıyla ortalarını düzeltip kıyma harcını kendi isteğinize nazaran içerisine yerleştirin.
Salça ve sıcak suyu kapta güzelce karıştırıp patlıcanların kenarlarına dökün !üzerine dökmeyin !. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırına sürerek 20-25 dakika pişiriniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
6 adet patlıcan (Büyük uzunluk ise ikiye bölünebilir)
Kıyma Harcı İçin
2 adet orta uzunluk soğan
2 adet orta uzunluk biber
2 adet orta uzunluk domates
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
4/3 çay bardağı sıcak su
200 gram kıyma
Sos İçin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Karnıyarık Tanımı Pratik Lezzetli Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları çizgili formda soyup yağ çekmemesi için yarım saat tuzlu suda bekletin. Sudan alınan patlıcanları yıkadıktan sonra suyunu havlu yardımıyla düzgünce kurulayın.
Kurulanan patlıcanları evvelce ısıtılmış az yağ dökülmüş tavada çevirerek kızartın. Patlıcanlar kızarırken bir tavaya kıymayı kavurmaya bırakın kıyma kavrulunca içine soğan ve biberi koyun.
Biraz karıştırdıktan sonra domates ve baharatlarını koyup çay bardağından biraz daha az olan sıcak suyu dökün 5 dakika kaynamaya bırakın ve ocağı kapatın.
Kızaran patlıcanları havlu kağıt yardımıyla fazla yağını alın ve borcamınıza yerleştirin. Patlıcanları bıçak ve kaşık yardımıyla ortalarını düzeltip kıyma harcını kendi isteğinize nazaran içerisine yerleştirin.
Salça ve sıcak suyu kapta güzelce karıştırıp patlıcanların kenarlarına dökün !üzerine dökmeyin !. Evvelce ısıtılmış 170 derece fırına sürerek 20-25 dakika pişiriniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun