Karnıyarık (Tencerede) Tanımı İçin Materyaller
4 adet orta uzunluk patlıcan
Kıymalı iç harcı;
500 gr kıyma
10 adet kıl biber(normal biber de olur)
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet büyük uzunluk domates
1 adet büyük soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
Üzerinin sosu için;
1 kaşık biber salçası
1 su bardağı su
Karnıyarık (Tencerede) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanları çizgili soyup tuzlu suda yarım saat bekletelim (acısı çıksın diye).
Sonra patlıcanları kağıt havlu ile kurulayın.
Tavaya az yağ koyup çevirerek her yeri kızarana kadar pişirin.
Pişen patlıcanları bir kenara alıp iç harcı hazırlamaya başlıyoruz.
Soğanları ince ince doğrayın biberleri de doğrayın tavada hafif öldürün.
Daha sonra kıymayı koyalım rengi dönene kadar kavuralım.
Üzerine domatesler ve baharatları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin iç harcımız hazır.
Patlıcanları ben tatlı kaşığı ile ortadan bölüp içini güzelce ezdim ki harcını çokça koyabilmek için.
Tüm patlıcanlara birebir süreci uyguladıktan sonra uygun bir tencereye koyuyoruz.
Kıymanın üzerine ve tencerenin içine salça ile suyu güzelce karıştırıp döküyoruz 1 su bardağı da soğuk su ek ediyoruz ocağa alıyoruz suyu kaynayıp azaldığında yemeğimiz hazır afiyet olsun
Not; ben bilerek soğuk su ekliyorum zira patlıcanlar ve iç harcımız pişmiş olduğu için soğuk su kaynayana kadar salça da yemeğe özdeşleşsin diye.
4 adet orta uzunluk patlıcan
Kıymalı iç harcı;
500 gr kıyma
10 adet kıl biber(normal biber de olur)
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet büyük uzunluk domates
1 adet büyük soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak
Üzerinin sosu için;
1 kaşık biber salçası
1 su bardağı su
Karnıyarık (Tencerede) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanları çizgili soyup tuzlu suda yarım saat bekletelim (acısı çıksın diye).
Sonra patlıcanları kağıt havlu ile kurulayın.
Tavaya az yağ koyup çevirerek her yeri kızarana kadar pişirin.
Pişen patlıcanları bir kenara alıp iç harcı hazırlamaya başlıyoruz.
Soğanları ince ince doğrayın biberleri de doğrayın tavada hafif öldürün.
Daha sonra kıymayı koyalım rengi dönene kadar kavuralım.
Üzerine domatesler ve baharatları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin iç harcımız hazır.
Patlıcanları ben tatlı kaşığı ile ortadan bölüp içini güzelce ezdim ki harcını çokça koyabilmek için.
Tüm patlıcanlara birebir süreci uyguladıktan sonra uygun bir tencereye koyuyoruz.
Kıymanın üzerine ve tencerenin içine salça ile suyu güzelce karıştırıp döküyoruz 1 su bardağı da soğuk su ek ediyoruz ocağa alıyoruz suyu kaynayıp azaldığında yemeğimiz hazır afiyet olsun
Not; ben bilerek soğuk su ekliyorum zira patlıcanlar ve iç harcımız pişmiş olduğu için soğuk su kaynayana kadar salça da yemeğe özdeşleşsin diye.