Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
3 adet patlıcan
150 gram kıyma
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
Yarım adet kırmızı biber
Yarım çağ bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su (Küçük uzunluk )
Not : görsel de 2 isim patlıcan var harç ile tam 3 isim. çıkıyor. sıvıyağ ve salçanın yarısını kullandım
Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup tuzlu suda bekletelim.Patlıcanları kızartalım.
İç harç :Soğanı rendeleyin yahut küçük doğrayın.
Soğanlar rengini alınca sırasıyla biberleri, küçük küp formunda doğranmış domatesleri karıştıralım.
En son kıymayı, baharatları ve salçayı ekleyerek kavuralım.
Hazırladığımız harcı patlıcanlara dolduralım.
Üzeri için ince doğranmış biber ve domates ile süsleyelim. Fırına çabucak atmayacağım için görselde hazır halinde paylaştım.
180° derecede evvelden ısıtılmış fırında 15 dk pişirelim.Şimdiden afiyet olsun .
3 adet patlıcan
150 gram kıyma
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
Yarım adet kırmızı biber
Yarım çağ bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı sıcak su (Küçük uzunluk )
Not : görsel de 2 isim patlıcan var harç ile tam 3 isim. çıkıyor. sıvıyağ ve salçanın yarısını kullandım
Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup tuzlu suda bekletelim.Patlıcanları kızartalım.
İç harç :Soğanı rendeleyin yahut küçük doğrayın.
Soğanlar rengini alınca sırasıyla biberleri, küçük küp formunda doğranmış domatesleri karıştıralım.
En son kıymayı, baharatları ve salçayı ekleyerek kavuralım.
Hazırladığımız harcı patlıcanlara dolduralım.
Üzeri için ince doğranmış biber ve domates ile süsleyelim. Fırına çabucak atmayacağım için görselde hazır halinde paylaştım.
180° derecede evvelden ısıtılmış fırında 15 dk pişirelim.Şimdiden afiyet olsun .