Son konular

Karnıyarık

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kemer patlıcan
1 kg kıyma
2 tane orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Çay kaşığı ucu karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Patlıcanları kızartmak için
2 su bardağı sıvı yağı
Üstüne sos için
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
Biraz yağ

Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymamızın üzerine 2 parmak geçecek şekilde su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Suyunu çeken kıymamıza sıvı yağı ve doğradığımız soğan ve sarımsağımızı ekliyoruz soğanların diriliği gidene kadar pişiyoruz.
Pişen harca salça ve baharatları ekliyoruz.
2 dk kadar karıştırdıktan sonra doğradığımız veya rendelediğimiz domatesleri de ekliyoruz.
Domatesin suyunu kıyma çekene kadar arada karıştırarak 5 dk pişiriyoruz.
Daha sonra.Patlıcanları yıkayıp pijamalı şekilde soyup yağda etrafı kızarana kadar kızartıyoruz.
Kızarttığımız patlıcanları pişirme tepsimize alıyoruz.
Orta yerini bıçak ve çatal yardımıyla açıyoruz.
Açtığımız patlıcanların içini kıymalı harcımızdan ekliyoruz.
Bütün patlıcanları bu şekilde doldurduktan sonra sosumuzu bir kasede karıştırıp üzerine gezdirerek kaşıkla döküyoruz.
En son üzerine 4 de böldüğünüz domates ve biberleri de ekleyebilirsiniz size kalmış.
Sonra fırında suyunu çekip pişene kadar 30- 35 dk pişiriyoruz.
Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt