Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
3 adet iri patlıcan
İç gereci;
1 adet ince kıyılmış soğan
200 gr kıyma
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Sos için ;
Yarım yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel patlıcanları zebra soyup ortasına çizik atıp bol tuzlu suda patlıcanları 15dk bekletiyoruz.
Sonra onları peçeteyle kuruluyoruz kızartıyoruz.
İçi için bir soğan ve kıymayı kavurup 1 kaşık salça katıp karıştırın tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
Kızaran patlıcanları çizik attığımız yerlerinden açarak içi ekleyelim.
Üzerini ben biber ve domates maydanoz ile süsledim .
Patatesleri ve sarımsakları ekleyip salçalı su yapıp üzerine gezdirdim.
Fırında 180-200 derece de 20-25dk pişecek. Afiyet olsun
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet iri patlıcan
İç gereci;
1 adet ince kıyılmış soğan
200 gr kıyma
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Sos için ;
Yarım yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel patlıcanları zebra soyup ortasına çizik atıp bol tuzlu suda patlıcanları 15dk bekletiyoruz.
Sonra onları peçeteyle kuruluyoruz kızartıyoruz.
İçi için bir soğan ve kıymayı kavurup 1 kaşık salça katıp karıştırın tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyin.
Kızaran patlıcanları çizik attığımız yerlerinden açarak içi ekleyelim.
Üzerini ben biber ve domates maydanoz ile süsledim .
Patatesleri ve sarımsakları ekleyip salçalı su yapıp üzerine gezdirdim.
Fırında 180-200 derece de 20-25dk pişecek. Afiyet olsun
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı