Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
6 adet küçük uzunluk patlıcan (Büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
3 adet sivri biber (İsteğe bağlı)
Kıymalı harç için;
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gram kıyma
1 çay bardağı sıcak su
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları çizgili soyalım ve 20 dk tuzlu suda bekletelim. (yağ çekmemesi için)
Peçete ile suyunu alalım ve az yağda kızartalım.
Soğanı kavuralım, kıymayı ekleyelim, sonrasında biber ve sarımsağı da ekleyerek 2-3 dk daha kavuralım.
Domatesleri de doğrayıp ekleyelim ve üzerine tuz ve baharatları ekleyelim.
Kavrulunca ocaktan alalım.
Patlıcanların ortasını yaralım ve içine kıymalı harçtan koyalım.
Patlıcanların üzerine birer dilim domates ve yarım biber koyalım.
Başka bir yerde 1 yemek kaşık salçayı, 1 şu bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların ortalarına dökelim.
Daha evvelden ısıttığımız fırında 180 derecede 30 dakika pişirelim. (isteğe bağlı karnıyarık tenceresinde de tıpkı müddette pişirebilirsiniz.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 adet küçük uzunluk patlıcan (Büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
3 adet sivri biber (İsteğe bağlı)
Kıymalı harç için;
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gram kıyma
1 çay bardağı sıcak su
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları çizgili soyalım ve 20 dk tuzlu suda bekletelim. (yağ çekmemesi için)
Peçete ile suyunu alalım ve az yağda kızartalım.
Soğanı kavuralım, kıymayı ekleyelim, sonrasında biber ve sarımsağı da ekleyerek 2-3 dk daha kavuralım.
Domatesleri de doğrayıp ekleyelim ve üzerine tuz ve baharatları ekleyelim.
Kavrulunca ocaktan alalım.
Patlıcanların ortasını yaralım ve içine kıymalı harçtan koyalım.
Patlıcanların üzerine birer dilim domates ve yarım biber koyalım.
Başka bir yerde 1 yemek kaşık salçayı, 1 şu bardağı sıcak suda ezerek patlıcanların ortalarına dökelim.
Daha evvelden ısıttığımız fırında 180 derecede 30 dakika pişirelim. (isteğe bağlı karnıyarık tenceresinde de tıpkı müddette pişirebilirsiniz.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı