Son konular

Karnıyarık

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
5 adet patlıcan
200 gram kıyma
1 adet orta uzunluk soğan
1 diş sarımsak
2 adet domates (ben yazdan yaptığım domates püresinden 5 kaşık kullandım)
1 adet yeşil biber
5/6 kol maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Pul biber
Toz biber
Karabiber
Zerdeçal
Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için;
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için;
2 adet sivri biber
1 küçük domates

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları pijama biçiminde soyup bir tarafından boylamasına kesik atın (İç malzemeyi rahat koymak için) derin bir kapta tuzlu suda bekletin.
Tavada evvel kıymayı suyu çekene kadar hiç yağ eklemeden kavurun (Kıymanın yağı ve kızarmış patlıcanların yağı kâfi olur)
Soğanı yemeklik doğrayıp, ekleyip, hafif kavurun.
Biberi küçük küçük doğrayıp, ekleyin.
Domatesi ve baharatları ekleyip, 5 dk pişmeye bırakın. Patlıcanları sudan alıp kurulayın.
Kızdırdığınız yağda her tarafı pençeleşene kadar kızartın (Ne tam pişecek ne çiğ olacak)
Sıcak su ve salçayı karıştırıp patlıcanları dizdiğiniz borcama patlıcanların üstüne gelmeyecek biçimde dökün.
Hazırladığınız iç gerece maydanozu doğrayın karıştırın.
Patlıcanların uzunluğuna kesik attığınız yeri kaşık yada çatal yardımıyla uygunca açın ve iç malzemeyi tümüne paylaştırın.
Üzerine sivri biber ve domatesi yerleştirin.
220 derecede 15-20 dk üzeri kızarana kadar pişirin. Karnıyarık cacıksız olmaz. Afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt