Son konular

Karnıyarık

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
4 adet kemer patlıcan
400 gram kıyma
2 adet orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı şişe domates
1 yemek kaşığı salça
Üzeri için;
2 adet yeşil biber
Sosu için;
1 yemek kaşığı dolusu salça
2 su bardağı su

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel patlıcanlarımızı alacalı soyalım.
Daha sonra kağıt havlu ile kuruladığımız patlıcanları ortadan ikiye bölüp kızgın yağda hafif kızarmasını sağlayalım. (patlıcanlar büyük olduğu için 2ye böldüm ben siz isterseniz bölmeyebilirsiniz. )
Kızarttığımız patlıcanları uygun bir borcama alıp kıymalı harcımızı geçelim
Patlıcanları kızarttığımız tavanın içerisine zeytinyağını alalım.
Soğanları da ek edip güzelce kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine kıymamızı ek edip kavuralım.
Kıymalar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Daha sonra üzerine biberleri ve sarımsakları ekleyip 1-2 dk daha kavuralım.
Kavrulan harcımıza salça, şişe domates ve tüm baharatları ekleyip 5 dk daha kavurma süreci yapalım ve ocağın altını kapatalım.
Kıymalı sosumuzda hazır olduğuna nazaran tüm gereçleri buluşturma vakti patlıcanlarımızın üzerine çizgi atıp ortadan açalım.
Hazır olan kıymalı harcımızı patlıcanın içerisine dolduralım.
Tüm materyal bitene kadar birebir süreci yapalım.
En son olarak üzerine yeşil biberleri koyalım.
Diğer taraftan hazırlamış olduğumuz salça sosumuzu da karnıyarıkların üzerine gezdirdikten sonra evvelden ısıttığımız 200 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler 8-10 adet orta boy patlıcan Kıymalı harcı için; 500 gram kıyma Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 büyük boy soğan 6 adet kırmızı-yeşil biber 2 adet orta boy domates 1 çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Tuz Sosu için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 4 adet patlıcan 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) İç harcı için: Yarım kilo kıyma 1 çay bardağı su 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı ucu ile karabiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Patlıcan Ve Patates Karnıyarık (Karnıyarık Tenceresinde) Tanımı İçin Gereçler 5 adet patlıcan 2 adet büyük patates 6 adet yeşil biber 2 adet domates (1 tanesi içine rendelenecek, 1 tanesi yemeğin üzerine) 2 büyük diş sarımsak 1 adet kuru soğan 1 demet maydanoz 150 gram kıyma 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 4 adet patlıcan İç harcı için; 2 adet soğan 250 gram kıyma 2 adet biber 2 diş sarımsak 2 adet domates Tuz Karabiber Pul biber Kırmızı toz biber 1 çay bardağı sıcak su Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su Karnıyarık Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo kemer patlıcan 1 kg kıyma 2 tane orta boy soğan 2 diş sarımsak 2 orta boy domates 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvı yağ Çay kaşığı ucu karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 2 çay kaşığı tuz Patlıcanları kızartmak için 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Üst Alt