Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
6 adet büyük patlıcan (çok büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
2 adet sivri biber
2 adet patates
Kıyma harcı için;
2 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
2 adet sivri biber
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
200 gr kıyma
1 çay bardağı sıcak su
Sosu için ;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını 180 derecede ısınması için açalım.
Patlıcan çizgi soyup, yarım saat yağı çekmemisi için tuzlu suda bekletin.
İyce yıkadıktan sonra havlu yada peçete yardımı ile suyu çektirin.
Az yada patlıcanları kızartın , 2 adet biber 2 adet patates kızartın.
Daha sonra birebir tavada doğranmış soğan kavurun, kıymayı ekleyerek bir süre daha kavurun ve biber sarımsak ekleyerek bir süre daha kavurun.
Küp küp doğradığımız domates, biber tuzu karabiber kimyon ekleyerek bir süre daha kavurun.
Üzere bir çay bardağı su ekleyerek biraz daha kaynasın.
Bir tepsi alalım patlıcanları içine koyalım.
Patlıcan karın içini yavaşça oyarak iç harcını doldurun.
6 adet patlıcanların içine yetecek formda iç harcımızı koyalım.
Daha sonra kızarttığımız sivri biber ve patates tepsin boş olan yerlerine koyalım.
Sosunu yapalım; Farklı bir yerde bir yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı sıcak suyu, suda ezerek patlıcanların ortasına dökelim.
Daha sonra 180 derece ışığımız fırın 20-25 dk pişmeye alalım.
Afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 adet büyük patlıcan (çok büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
2 adet sivri biber
2 adet patates
Kıyma harcı için;
2 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
2 adet sivri biber
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
200 gr kıyma
1 çay bardağı sıcak su
Sosu için ;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını 180 derecede ısınması için açalım.
Patlıcan çizgi soyup, yarım saat yağı çekmemisi için tuzlu suda bekletin.
İyce yıkadıktan sonra havlu yada peçete yardımı ile suyu çektirin.
Az yada patlıcanları kızartın , 2 adet biber 2 adet patates kızartın.
Daha sonra birebir tavada doğranmış soğan kavurun, kıymayı ekleyerek bir süre daha kavurun ve biber sarımsak ekleyerek bir süre daha kavurun.
Küp küp doğradığımız domates, biber tuzu karabiber kimyon ekleyerek bir süre daha kavurun.
Üzere bir çay bardağı su ekleyerek biraz daha kaynasın.
Bir tepsi alalım patlıcanları içine koyalım.
Patlıcan karın içini yavaşça oyarak iç harcını doldurun.
6 adet patlıcanların içine yetecek formda iç harcımızı koyalım.
Daha sonra kızarttığımız sivri biber ve patates tepsin boş olan yerlerine koyalım.
Sosunu yapalım; Farklı bir yerde bir yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı sıcak suyu, suda ezerek patlıcanların ortasına dökelim.
Daha sonra 180 derece ışığımız fırın 20-25 dk pişmeye alalım.
Afiyet olsun.
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı