Son konular

Karnıyarık

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
6 adet büyük patlıcan (çok büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
2 adet sivri biber
2 adet patates
Kıyma harcı için;
2 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
2 adet sivri biber
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
200 gr kıyma
1 çay bardağı sıcak su
Sosu için ;
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırını 180 derecede ısınması için açalım.
Patlıcan çizgi soyup, yarım saat yağı çekmemisi için tuzlu suda bekletin.
İyce yıkadıktan sonra havlu yada peçete yardımı ile suyu çektirin.
Az yada patlıcanları kızartın , 2 adet biber 2 adet patates kızartın.
Daha sonra birebir tavada doğranmış soğan kavurun, kıymayı ekleyerek bir süre daha kavurun ve biber sarımsak ekleyerek bir süre daha kavurun.
Küp küp doğradığımız domates, biber tuzu karabiber kimyon ekleyerek bir süre daha kavurun.
Üzere bir çay bardağı su ekleyerek biraz daha kaynasın.
Bir tepsi alalım patlıcanları içine koyalım.
Patlıcan karın içini yavaşça oyarak iç harcını doldurun.
6 adet patlıcanların içine yetecek formda iç harcımızı koyalım.
Daha sonra kızarttığımız sivri biber ve patates tepsin boş olan yerlerine koyalım.
Sosunu yapalım; Farklı bir yerde bir yemek kaşığı salça ve 1 su bardağı sıcak suyu, suda ezerek patlıcanların ortasına dökelim.
Daha sonra 180 derece ışığımız fırın 20-25 dk pişmeye alalım.
Afiyet olsun.

Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller 6 adet küçük uzunluk patlıcan (Büyük ise ikiye bölebilirsiniz) 3 adet sivri biber (İsteğe bağlı) Kıymalı harç için; 2 adet orta uzunluk soğan 1 adet domates 2 adet sivri biber 2 diş sarımsak Sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber 200 gram kıyma 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 5 adet patlıcan 200 gram kıyma 1 adet orta uzunluk soğan 1 diş sarımsak 2 adet domates (ben yazdan yaptığım domates püresinden 5 kaşık kullandım) 1 adet yeşil biber 5/6 kol maydanoz 1 çay kaşığı tuz Pul biber Toz biber Karabiber Zerdeçal Kızartmak için sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Patlıcan Ve Patates Karnıyarık (Karnıyarık Tenceresinde) Tanımı İçin Gereçler 5 adet patlıcan 2 adet büyük patates 6 adet yeşil biber 2 adet domates (1 tanesi içine rendelenecek, 1 tanesi yemeğin üzerine) 2 büyük diş sarımsak 1 adet kuru soğan 1 demet maydanoz 150 gram kıyma 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Yeşil Mercimekli Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 6 adet orta uzunluk tombul patlıcan 3 adet sivri biber️ 2 adet domates Kıymalı iç harç için 2 adet domates 2 adet soğan 2 adet sivri biber ️ 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı sıvı yağ (ben zeytin yağı katıyorum) Tuz Karabiber 1, 5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kızartmadan En Sağlıklı Ve En Pratik Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler 7 adet patlıcan 2 adet patates İç harcı için 300 gram kıyma 1 adet kuru soğan 2 adet köy biberi 1 yemek kaşığı salça 1 adet domates 1/2 (yarım) demet maydanoz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt