Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
250 gram kıyma
5-6 adet patlıcan
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet orta boy soğan
2-3 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları pijama şeklinde soyalım kızartalım.
Bir tavaya sıvı yağ koyup soğanı ve kıymayı kavuralım.
Kavurma işlemine devam ederken biberleri ekleyip biraz daha soteleyelim. 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyelim. Domatesleri ve maydanozu sırayla ekleyelim.
Baharatlarımızı da ekledikten sonra yarım çay bardağı şu ekleyip ocağın altını kapatalım.
Kızarttığımız patlıcanları ortadan ikiye bölecek şekilde ayıralım.
İçerisine hazırlamış olduğumuz harcımızdan koyalım.
Patlıcanların üzerini hafif geçecek şekilde salçalı şu yapalım. Suyunuza çok az tuz da atabilirsiniz.
Kısık ateşte yarım saat pişirelim afiyet olsun.
Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram kıyma
5-6 adet patlıcan
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet orta boy soğan
2-3 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları pijama şeklinde soyalım kızartalım.
Bir tavaya sıvı yağ koyup soğanı ve kıymayı kavuralım.
Kavurma işlemine devam ederken biberleri ekleyip biraz daha soteleyelim. 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyelim. Domatesleri ve maydanozu sırayla ekleyelim.
Baharatlarımızı da ekledikten sonra yarım çay bardağı şu ekleyip ocağın altını kapatalım.
Kızarttığımız patlıcanları ortadan ikiye bölecek şekilde ayıralım.
İçerisine hazırlamış olduğumuz harcımızdan koyalım.
Patlıcanların üzerini hafif geçecek şekilde salçalı şu yapalım. Suyunuza çok az tuz da atabilirsiniz.
Kısık ateşte yarım saat pişirelim afiyet olsun.
Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı