Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Patlıcan
Patates
Domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kıymayı tavaya alıyoruz suyunu çekene kadar iyice pişiriyoruz.
3 yemek kaşığı yağ ekleyelim.
Üzerine küp küp soğan doğruyoruz.
Üzerine domatesi soyup doğruyoruz.
Karabiber pul biber kimyon tuz ekleyip iç harcını pişirmeye bırakıyoruz yaklaşık 20 dk da pişiriyor.
Diğer yandan patlıcanlarımızı soyup bütün şekilde kızartıyoruz.
Patateslerimizi soyup ikiye bölüyoruz ve ortasını çıkarıyoruz.
Pişen iç harcımızı kaşık yardımıyla patlıcan ve patateslerin üzerine dağıtıyoruz.
En son üzerine domates dilimleyip dağıtıyoruz.
Ve son olarak 1 yemek kaşığı salça ve bi miktar su ile sos hazırlayıp tepsiye ilave edelim.
200 derecelik fırında alt üst ayarda 30 dk pişirelim.Afiyetler olsun
Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet domates
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Patlıcan
Patates
Domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kıymayı tavaya alıyoruz suyunu çekene kadar iyice pişiriyoruz.
3 yemek kaşığı yağ ekleyelim.
Üzerine küp küp soğan doğruyoruz.
Üzerine domatesi soyup doğruyoruz.
Karabiber pul biber kimyon tuz ekleyip iç harcını pişirmeye bırakıyoruz yaklaşık 20 dk da pişiriyor.
Diğer yandan patlıcanlarımızı soyup bütün şekilde kızartıyoruz.
Patateslerimizi soyup ikiye bölüyoruz ve ortasını çıkarıyoruz.
Pişen iç harcımızı kaşık yardımıyla patlıcan ve patateslerin üzerine dağıtıyoruz.
En son üzerine domates dilimleyip dağıtıyoruz.
Ve son olarak 1 yemek kaşığı salça ve bi miktar su ile sos hazırlayıp tepsiye ilave edelim.
200 derecelik fırında alt üst ayarda 30 dk pişirelim.Afiyetler olsun
Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı