Son konular

Karnıyarık

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler

Karnıyarık için
4 adet orta uzunluk patlıcan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı:
250-300 gram kıyma
Göz kararı sıvı yağ (kıymanın yağ oranına göre)
1 adet büyük soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber (küçük boy)
2 adet orta uzunluk domates
2 adet sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Damak zevkinize nazaran 1-2 çay kaşığı tuz
Salça sosu:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı kadar sıcak su
Süslemesi için domates ve biber

Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlar alacalı soyularak tuzlu suda 20-25 dk bekletilir.
Dışı fırça yardımıyla yağlanıp bıçakla ortalarından yarılır ve dikdörtgen bir borcuma ya da fırın tepsisine alınarak fırına sürülür (200 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirilir).
İç harcı için teflon tavaya kıyma alınıp suyunu çekene kadar pişirilir (orta ateşte).
Çok küçük doğranmış olan soğan ve sıvı yağ eklenerek soğanlar ölene kadar kavurma sürecine devam edilir.
Tekrar çok küçük doğranmış olan kapya biber, yeşil biber, domates salçası ve sarımsaklar eklenir ve onlar da 3-5 dk orta ateşte pişirilir.
Tüm baharatlar bu basamakta eklenir.
Domatesler de eklenerek 3-5 dk piştikten sonra 1 çay bardağı kadar sıcak su eklenerek ocağın altı kapatılır.
Son olarak ince kıyılmış maydanozlar eklenir ve böylelikle iç harcımız hazır hale gelmiş olur.
Fırından çıkarıp denetim edilen patlıcanların içi bir kaşık yardımıyla açılır içlerine bol ölçüde iç harcı konulur.
Sosu için salça bir kaseye alınır ve sıcak su eklenir. Uygunca eridikten sonra tepsinin içine (patlıcanların üzerine gelmeyecek formda boşluk kısımlara hakikat eklenir.
Üzeri biber ve domates ile isteğe nazaran süslenir.
Fırında 200 derecede yaklaşık 25-30 dk pişirilir.Yemeğimiz hazır, yanına pirinç pilavı ve cacık ya da turşu ile servis edilebilir.Afiyet olsun).
Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 6 adet orta uzunluk patlıcan 3 çeri domates 7 sivri biber 300-350 gram kıyma 2 orta uzunluk domates 2 kuru soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 diş sarımsak 1 çay bardağı sıcak su Sosu için: 1 yemek kaşığı domates salçası 1,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Karnıyarık Yemeği Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo patlıcan 200 gr kıyma 2 tane orta uzunluk soğan 3 tane yeşil biber 1 tane kapya biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 4 tane domates Yarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 4 adet patlıcan İç harcı için; 2 adet soğan 250 gram kıyma 2 adet biber 2 diş sarımsak 2 adet domates Tuz Karabiber Pul biber Kırmızı toz biber 1 çay bardağı sıcak su Sosu için; 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su Karnıyarık Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 5 adet patlıcan 200 gram kıyma 1 adet orta uzunluk soğan 1 diş sarımsak 2 adet domates (ben yazdan yaptığım domates püresinden 5 kaşık kullandım) 1 adet yeşil biber 5/6 kol maydanoz 1 çay kaşığı tuz Pul biber Toz biber Karabiber Zerdeçal Kızartmak için sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Patates Püreli Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 4 adet patlıcan Yarım çay bardağı zeytinyağ İç harcı için 700 gram kıyma 2 adet soğan 2 adet kapya biber Tuz 1 çay kaşığı kara biber 1 çay kaşığı pul biber 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça 4 yemek kaşığı zeytinyağı Püresi için 6-7 adet patates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt