Karnıyarık

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
7 adet küçük uzunluk patlıcan
400 gram kıyma
1 adet büyük uzunluk soğan
1 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Sosu İçin
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tuz

Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanları yıkayıp kuruluyoruz. Bir kaç yerine bıçak batırıp sıvı yağ koyduğumuz tencerede gerili önlü kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili bir tabağa alıp fazla yağını süzdürüyoruz.
Yemeği yapacağımız tepsiye patlıcanları koyup orta kısımlarını yarıp açıyoruz. Tavaya tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
Akabinde ince doğranmış biberleri ekliyoruz. Soğanlar ve biberler yumuşayınca kıymayı alıp kavuruyoruz. Akabinde salçayı ve rendelenmiş sarımsakları ek edip kavurma sürecine devam ediyoruz.
Son olarak baharatlarını ek edip karıştırıp ocaktan alıyoruz. Patlıcanların orta kısımlarına kıymalı harcı paylaştırarak yerleştiriyoruz. Üzerine biber domates koyuyoruz.
Sosu için salçayı ve suyu ve tuzu karıştırıp yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz. Evvelce ısıttığımız 200 derece fırında sosu kıvam alıp biberler ve domateslerin üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
Üst Alt