Son konular

Karnıyarık

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler
6 adet patlıcan
300 gram dana kıyma
2 adet soğan
4 adet biber
2 diş sarımsak
Tozbiber, karabiber, kimyon, tuz
2 tatlı kaşığı domates salçası

Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanın kenar saplarını tam koparmadan temizleyelim.
Akabinde bıçak yardımıyla çizikler atıp orta derecede kızartalım.
Kızaran patlıcanları yağını süzdürmek için bir kaba alalım.
Kıymayı farklı bir tavada kavuralım.
Kavrulan kıymaya küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim. Akabinde küp doğradığımız 2 adet biberleri ekleyelim.
Yavaşça kızardıktan sonra sarımsak, baharat ve tuz ekleyelim akabinde 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyelim.
Yarım çay bardağı su koyarak kısık ateşte pişirelim.
Yağı süzülmüş patlıcanları pişirme kabına alalım. Ortasından bir çizik atarak patlıcanların içini açalım. İç harcımızdan dolduralım.
Üzerlerine domates ve biberin iki adedini büyük kesimler halinde keserek koyalım.
Bir tatlı kaşığı domates salçasını sulandırarak patlıcanların üzerinden gezdirelim.
250°’de ısınmış fırında yarım saat pişirelim. Afiyet olsun
 
Üst Alt