Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
1 kg patlıcan
300 gram kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet domates yada domates sos
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Toz biber
Maydanoz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlarımız alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir ve akabinde sıvı yağda kızartılır. İç materyalini hazırlamak için soğan sarımsak ve biber yemeklik doğranır.
Pembeleşinceye kadar sotelenir üzerine kıyma eklenerek sotelemeye devam edilir. Salça ve domates sos eklenerek tuz ve karabiberi de ayarlanarak pişmeye bırakılır.
En son kıyılmış maydanozda ek edilerek altı kapatılır. Fırın kabına kızarttığımız patlıcanlar alınarak ortasından kaşık yardımıyla açılır içerisine iç harçtan koyulur.
Farklı bir kapta az salça su tuz ve karabiberli sos hazırlanarak dökülür. İsterseniz üzerine domates ve biber dilimleri ekleyebilirsiniz.
180 derecelik fırında 30-35 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun Nefis bir anne yemeği vazgeçilmezi olan karnıyarık tanımı
1 kg patlıcan
300 gram kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet domates yada domates sos
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Toz biber
Maydanoz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlarımız alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir ve akabinde sıvı yağda kızartılır. İç materyalini hazırlamak için soğan sarımsak ve biber yemeklik doğranır.
Pembeleşinceye kadar sotelenir üzerine kıyma eklenerek sotelemeye devam edilir. Salça ve domates sos eklenerek tuz ve karabiberi de ayarlanarak pişmeye bırakılır.
En son kıyılmış maydanozda ek edilerek altı kapatılır. Fırın kabına kızarttığımız patlıcanlar alınarak ortasından kaşık yardımıyla açılır içerisine iç harçtan koyulur.
Farklı bir kapta az salça su tuz ve karabiberli sos hazırlanarak dökülür. İsterseniz üzerine domates ve biber dilimleri ekleyebilirsiniz.
180 derecelik fırında 30-35 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun Nefis bir anne yemeği vazgeçilmezi olan karnıyarık tanımı