Son konular

Karnıyarık

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
1 kg patlıcan
300 gram kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet domates yada domates sos
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Toz biber
Maydanoz
Kızartmak İçin
Sıvıyağ

Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanlarımız alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir ve akabinde sıvı yağda kızartılır. İç materyalini hazırlamak için soğan sarımsak ve biber yemeklik doğranır.
Pembeleşinceye kadar sotelenir üzerine kıyma eklenerek sotelemeye devam edilir. Salça ve domates sos eklenerek tuz ve karabiberi de ayarlanarak pişmeye bırakılır.
En son kıyılmış maydanozda ek edilerek altı kapatılır. Fırın kabına kızarttığımız patlıcanlar alınarak ortasından kaşık yardımıyla açılır içerisine iç harçtan koyulur.
Farklı bir kapta az salça su tuz ve karabiberli sos hazırlanarak dökülür. İsterseniz üzerine domates ve biber dilimleri ekleyebilirsiniz.
180 derecelik fırında 30-35 dakika denetimli pişirilir. Afiyet olsun Nefis bir anne yemeği vazgeçilmezi olan karnıyarık tanımı
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 1 kg patlıcan 250 gram tavuk 2 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet yeşil biber 1 adet domates yada domates sos 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz Karabiber Toz biber Maydanoz Kızartmak için Sıvıyağ Üzeri için; Kaşar rendesi Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Zeytinyağlı Karnıyarık Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler 300 gram kıyma 12 tane patlıcan 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 2 adet domates 1 adet patates 2 yemek kaşığı salça 3-4 diş sarmısak Sıvı yağ Kırmızı pul biber Karabiber Tuz 3 yemek kaşığı zeytin yağı 2 su bardağı bardak sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Fırınlanmış Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler 6 adet orta uzunluk patlıcan 500 grama yakın kıyma 1 adet büyük uzunluk domates 3 adet yeşil biber 1 baş büyük soğan Göz kararı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz pul biber 1 tutam karabiber 1 tatlı kaşığına yakın tuz 2 yemek kaşığı salça Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler 4 adet kemer patlıcan 400 gram kıyma 2 adet orta uzunluk soğan 3 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 3 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı şişe domates 1 yemek kaşığı salça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Karnıyarık Tanımı İçin Gereçler Karnıyarık için 4 adet orta uzunluk patlıcan 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ İç harcı: 250-300 gram kıyma Göz kararı sıvı yağ (kıymanın yağ oranına göre) 1 adet büyük soğan 1 adet yeşil biber 1 adet kapya biber (küçük boy) 2 adet orta uzunluk domates 2 adet sarımsak 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt