Karpatka Polonya'nın Meşhur Pastası (Yok Böyle Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
7 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 çimdik tuz
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1 çay kaşığı hazır kabartma tozu
Kreması için;
2 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (Buğday)
1 su bardağından 2 parmak şeker
2 paket vanilya
6 yemek kaşığı tereyağı
Karpatka Polonya'nın Meşhur Pastası (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krema malzemesini en son vanilya eklenmek üzere kısık ateşte tencerede hazırlıyoruz.
Soğuyunca üzerini streç film ile kapatıyoruz (Üzerinin kabuk tutmaması için yaptığımız işlem) dolaba alalım.
Hamuru için geniş bir tencereye suyu döküyoruz, tereyağını ekleyip eritiyoruz, üzerine bir çimdik tuz, unu ekliyoruz ocağın altını kapatıyoruz.
Hamur soğuyunca kabartma tozunu ekliyoruz çırpıyoruz, yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz, hamurun yarısını kelepçeli kalıpta pişiriyoruz.
Isınmış 165 derede fırında 35 dakika (İki adet aynı boy kelepçeli kek kalıbı işinizi kolaylaştıracaktır)
Pişen hamuru fırından alıyoruz, kalan hamuru döküyoruz, aynı şekilde pişiyoruz, pişen hamuru arasına kremayı döküyoruz, hamur kapağını kapatıyoruz.
Üzerine, pudra şekeri serpiştiriyoruz, dilerseniz çikolata sos ile servis edebilirsiniz bence çok yakıştı.
Karpatka Polonya'nın Meşhur Pastası (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 çimdik tuz
1 su bardağı un
4 adet yumurta
1 çay kaşığı hazır kabartma tozu
Kreması için;
2 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta (Buğday)
1 su bardağından 2 parmak şeker
2 paket vanilya
6 yemek kaşığı tereyağı
Karpatka Polonya'nın Meşhur Pastası (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krema malzemesini en son vanilya eklenmek üzere kısık ateşte tencerede hazırlıyoruz.
Soğuyunca üzerini streç film ile kapatıyoruz (Üzerinin kabuk tutmaması için yaptığımız işlem) dolaba alalım.
Hamuru için geniş bir tencereye suyu döküyoruz, tereyağını ekleyip eritiyoruz, üzerine bir çimdik tuz, unu ekliyoruz ocağın altını kapatıyoruz.
Hamur soğuyunca kabartma tozunu ekliyoruz çırpıyoruz, yumurtaları teker teker ekleyip çırpıyoruz, hamurun yarısını kelepçeli kalıpta pişiriyoruz.
Isınmış 165 derede fırında 35 dakika (İki adet aynı boy kelepçeli kek kalıbı işinizi kolaylaştıracaktır)
Pişen hamuru fırından alıyoruz, kalan hamuru döküyoruz, aynı şekilde pişiyoruz, pişen hamuru arasına kremayı döküyoruz, hamur kapağını kapatıyoruz.
Üzerine, pudra şekeri serpiştiriyoruz, dilerseniz çikolata sos ile servis edebilirsiniz bence çok yakıştı.
Karpatka Polonya'nın Meşhur Pastası (Yok Böyle Lezzet) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı