Karpuz Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki İçin
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
150 gram ıspanak yaprağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ blenderdan geçirilecek
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki Islatmak İçin
1 su bardağı süt
Kreması İçin
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Sosu İçin
1 paket meyveli sos
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin
Damla çikolata
Karpuz Kek Tanımı Yapılışı
Ispanak yaprağı sıvı yağ ile blenderdan geçirilir. Yumurta ve şeker çırpılır. Köpük köpük olunca ıspanak püresi eklenir.
Öteki materyaller de eklenerek güzelce karıştırılır. Kalıbın etrafına alüminyum folyo sararsak kekin rengi yeşil kalır.
Yağlanan kek kalıbına hazırlanan harç eklenir ve evvelce ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. Kürdan pak çıkıyorsa kek pişmiştir.
Kek pişerken kreması için vanilya ve tereyağı hariç öbür materyaller ocağa alınır.
Göz göz olup yoğunlaşınca tereyağı ve vanilya eklenir ve ocaktan alınır.
Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkınca yani fırından aldıktan iki dakika sonra bir su bardağı süt gezdirilir. Akabinde hazırlanan krema sıcakken kekin üzerine eklenir.
Meyveli sos tencereye alınır. Üzerine bir yemek kaşığı nişasta ve bir bardak su eklenir. Göz göz oluncaya kadar pişirilir.
Kremanın üzerine gezdirilir. Karpuz manzarası verebilmek için kenar kısımlarının beyaz kalmasına dikkat edin.
Büsbütün soğuyan kekin üzerine damla çikolatalar yan duracak halde dizilir.
Keki İçin
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
150 gram ıspanak yaprağı ve 1 çay bardağı sıvı yağ blenderdan geçirilecek
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki Islatmak İçin
1 su bardağı süt
Kreması İçin
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Sosu İçin
1 paket meyveli sos
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin
Damla çikolata
Karpuz Kek Tanımı Yapılışı
Ispanak yaprağı sıvı yağ ile blenderdan geçirilir. Yumurta ve şeker çırpılır. Köpük köpük olunca ıspanak püresi eklenir.
Öteki materyaller de eklenerek güzelce karıştırılır. Kalıbın etrafına alüminyum folyo sararsak kekin rengi yeşil kalır.
Yağlanan kek kalıbına hazırlanan harç eklenir ve evvelce ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. Kürdan pak çıkıyorsa kek pişmiştir.
Kek pişerken kreması için vanilya ve tereyağı hariç öbür materyaller ocağa alınır.
Göz göz olup yoğunlaşınca tereyağı ve vanilya eklenir ve ocaktan alınır.
Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkınca yani fırından aldıktan iki dakika sonra bir su bardağı süt gezdirilir. Akabinde hazırlanan krema sıcakken kekin üzerine eklenir.
Meyveli sos tencereye alınır. Üzerine bir yemek kaşığı nişasta ve bir bardak su eklenir. Göz göz oluncaya kadar pişirilir.
Kremanın üzerine gezdirilir. Karpuz manzarası verebilmek için kenar kısımlarının beyaz kalmasına dikkat edin.
Büsbütün soğuyan kekin üzerine damla çikolatalar yan duracak halde dizilir.