Karpuz Pasta Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
15-20 yaprak ıspanak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
Üzeri için;
1 paket krem şanti
200 ml vişne suyu
1 paket hızlı nişasta
Damla çikolata
Karpuz Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sıvı yağla, ıspanak yaprakları blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. Ardından yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar iyice çırpılır.
Üzerine ıspanak püresi ilave edilip, karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır. Yağlanmış tart kalıbına dökülür ve 165-170 derece fırında kek pişirilir.
Kalıbın dışını folyo ile sararsanız yeşil rengini kaybetmez. Fırından çıkan kek ılıdıktan sonra servis tabağına ters çevrilir ve 1 çay bardağı süt ile ıslatılır.
Kek tamamen soğuduktan sonra paketteki tarife göre hazırlanan kremşanti orta boşluğa sürülür.
200 ml vişne suyu hızlı nişasta ile açılarak ocağa alınır ve katılaşana kadar pişirilir. İsteyen jöleyi farklı malzeme ile de yapabilir. Çilek veya vişne ile.
Jöle soğuduktan sonra kremşantinin üzerine dökülür ve damla çikolata ile süslenir. Afiyet olsun
Karpuz Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
15-20 yaprak ıspanak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
Üzeri için;
1 paket krem şanti
200 ml vişne suyu
1 paket hızlı nişasta
Damla çikolata
Karpuz Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sıvı yağla, ıspanak yaprakları blenderdan geçirilerek püre haline getirilir. Ardından yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar iyice çırpılır.
Üzerine ıspanak püresi ilave edilip, karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır. Yağlanmış tart kalıbına dökülür ve 165-170 derece fırında kek pişirilir.
Kalıbın dışını folyo ile sararsanız yeşil rengini kaybetmez. Fırından çıkan kek ılıdıktan sonra servis tabağına ters çevrilir ve 1 çay bardağı süt ile ıslatılır.
Kek tamamen soğuduktan sonra paketteki tarife göre hazırlanan kremşanti orta boşluğa sürülür.
200 ml vişne suyu hızlı nişasta ile açılarak ocağa alınır ve katılaşana kadar pişirilir. İsteyen jöleyi farklı malzeme ile de yapabilir. Çilek veya vişne ile.
Jöle soğuduktan sonra kremşantinin üzerine dökülür ve damla çikolata ile süslenir. Afiyet olsun
Karpuz Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı