Karpuz Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ıspanak püresi (250 gram ıspanak)
1 çay bardağı sıvı yağ (Ispanak püresi için)
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2,5 su bardağı un
Muhallebi için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 poşet toz krem şanti
Sos için:
150 gram frambuaz (dondurulmuş kullandım siz isterseniz çilek veya vişne de kullanabilirsiniz, hazır meyve sosları veya sularıyla da hazırlayabilirsiniz)
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı su + 1 tatlı kaşığı nişasta
Karpuz Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce ıspanakları iyice yıkayalım ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile rondodan geçirelim ıspanak püremiz hazır (1 su bardağı kadar olması gerekiyor).
Kekimizi hazırlayalım bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım ve rengi açılana kadar iyice çırpalım.
Ispanak püresini yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim (mutlaka eleyin) ve karıştıralım.
Kekimizi yağladığımız tart kalıbına dökelim (kalıbı alüminyum folyo ile kaplarsanız kekinizin rengi daha güzel olur).
Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Not: ince tart kalıbı kullanacaksanız pişme süresi daha az olabilir kontrollü pişirelim ve kürdan testi mutlaka yapalım.
Muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alalım ve orta ateşte sürekli karıştıralım.
Kıvam alınca ocaktan alalım vanilya ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
Muhallebi ılıyınca toz krem şanti ekleyip 2-3 dakika çırpalım.
Kek soğuyunca muhallebiyi kekin üzerine dökelim.
Sos için frambuaz ve şekeri kaynatalım nişastayı suyla açalım ve sosumuza aktaralım kıvam alana kadar karıştıralım.
Sosu el blenderinden geçirelim (çekirdekleri istemediğim için sosu süzgeçten geçirdim).
Sosu muhallebinin üzerine dökelim.
Sosun üzerine de damla çikolataları serpelim.
Pastamızı 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.Afiyet olsun
Karpuz Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ıspanak püresi (250 gram ıspanak)
1 çay bardağı sıvı yağ (Ispanak püresi için)
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2,5 su bardağı un
Muhallebi için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 poşet toz krem şanti
Sos için:
150 gram frambuaz (dondurulmuş kullandım siz isterseniz çilek veya vişne de kullanabilirsiniz, hazır meyve sosları veya sularıyla da hazırlayabilirsiniz)
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı su + 1 tatlı kaşığı nişasta
Karpuz Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce ıspanakları iyice yıkayalım ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile rondodan geçirelim ıspanak püremiz hazır (1 su bardağı kadar olması gerekiyor).
Kekimizi hazırlayalım bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım ve rengi açılana kadar iyice çırpalım.
Ispanak püresini yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim (mutlaka eleyin) ve karıştıralım.
Kekimizi yağladığımız tart kalıbına dökelim (kalıbı alüminyum folyo ile kaplarsanız kekinizin rengi daha güzel olur).
Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda yaklaşık 35 dakika pişirelim.
Not: ince tart kalıbı kullanacaksanız pişme süresi daha az olabilir kontrollü pişirelim ve kürdan testi mutlaka yapalım.
Muhallebi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alalım ve orta ateşte sürekli karıştıralım.
Kıvam alınca ocaktan alalım vanilya ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
Muhallebi ılıyınca toz krem şanti ekleyip 2-3 dakika çırpalım.
Kek soğuyunca muhallebiyi kekin üzerine dökelim.
Sos için frambuaz ve şekeri kaynatalım nişastayı suyla açalım ve sosumuza aktaralım kıvam alana kadar karıştıralım.
Sosu el blenderinden geçirelim (çekirdekleri istemediğim için sosu süzgeçten geçirdim).
Sosu muhallebinin üzerine dökelim.
Sosun üzerine de damla çikolataları serpelim.
Pastamızı 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.Afiyet olsun
Karpuz Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı