Karpuz Pasta Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker (200ml bardak)
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardaği ıspanak püresi
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
Keki ılımak için;
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kreması için;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta unu
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya şekeri
Ispanak püresi için;
Yarım bağ ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
Yarım avuç çilek
Yarım avuç frambuaz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta unu
1 çay bardağı şeker
Üzerini süslemek için;
Damla çikolata
Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Karpuz Pasta Tanımı Yapılışı
Evvel 170 derece alt üst ayarda fırınınızı ısıtın.
Kek kalıbınızı tereyağ ile yağlayın.
Ispanak püresi için; Sıvıyağ ve ıspanağı robottan geçirin.
3 yumurta ve şekeri güzelce çırpın sıcak suyu döküp tekrar çırpın sıvı yağı döküp çok az çırpın.
Ispanak püresini ekleyip çırpmaya devam edin.
Sonra eleyerek un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin çırpın ve yağlanmış kek kalıbına dökün.
Tezgaha kek kalıbını üç kez vurun ve ısınmış fırına keki koyup 35- 40 dakika pişirin.
Fırından almadan evvel kürdan testi yapın.
Fırından çıkan keki biraz dinlendirdikten sonra kalıptan çıkartın.
Üzerine şekerli suyu dökün (pudra şekeri ve sıcak suyu karıştırıp).
Kremayı pişirin.Krema için süt ,un ,nişasta,şekeri karıştırın .
Ocağınızı yakın kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Kıvam alınca vanilya şekeri ve tereyağ ı ekleyin karıştırın.
Ben bir iki dakika miksere vurun kremayı daha pürüzsüz olsun.
Ilıyan keke kremayı dökün.
Meyveli sos için; Bütün gereçleri sos tenceresine koyup pişirin.
Pişince kremanın üzerine dökün.
Tam kenarına dökmeyın.
Sonra soğuyunca isterseniz kenarlarına hindistan cevizi dökün.
Üzerinide damla çikolata ile süsleyin deneyeceklere afiyet olsun çok hoş bir pasta.
Çok hafif.
Biraz uğraştırıcı gelebilir size fakat kıymet her vakit yapmıyoruz
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker (200ml bardak)
Yarım çay bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardaği ıspanak püresi
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
Keki ılımak için;
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kreması için;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta unu
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya şekeri
Ispanak püresi için;
Yarım bağ ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
Yarım avuç çilek
Yarım avuç frambuaz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta unu
1 çay bardağı şeker
Üzerini süslemek için;
Damla çikolata
Yarım çay bardağı hindistan cevizi
Karpuz Pasta Tanımı Yapılışı
Evvel 170 derece alt üst ayarda fırınınızı ısıtın.
Kek kalıbınızı tereyağ ile yağlayın.
Ispanak püresi için; Sıvıyağ ve ıspanağı robottan geçirin.
3 yumurta ve şekeri güzelce çırpın sıcak suyu döküp tekrar çırpın sıvı yağı döküp çok az çırpın.
Ispanak püresini ekleyip çırpmaya devam edin.
Sonra eleyerek un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin çırpın ve yağlanmış kek kalıbına dökün.
Tezgaha kek kalıbını üç kez vurun ve ısınmış fırına keki koyup 35- 40 dakika pişirin.
Fırından almadan evvel kürdan testi yapın.
Fırından çıkan keki biraz dinlendirdikten sonra kalıptan çıkartın.
Üzerine şekerli suyu dökün (pudra şekeri ve sıcak suyu karıştırıp).
Kremayı pişirin.Krema için süt ,un ,nişasta,şekeri karıştırın .
Ocağınızı yakın kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Kıvam alınca vanilya şekeri ve tereyağ ı ekleyin karıştırın.
Ben bir iki dakika miksere vurun kremayı daha pürüzsüz olsun.
Ilıyan keke kremayı dökün.
Meyveli sos için; Bütün gereçleri sos tenceresine koyup pişirin.
Pişince kremanın üzerine dökün.
Tam kenarına dökmeyın.
Sonra soğuyunca isterseniz kenarlarına hindistan cevizi dökün.
Üzerinide damla çikolata ile süsleyin deneyeceklere afiyet olsun çok hoş bir pasta.
Çok hafif.
Biraz uğraştırıcı gelebilir size fakat kıymet her vakit yapmıyoruz