Kaşarlı Acma Tarifi (Yumuşacık ) İcin Malzemeler Hamuru icin gereken malzemeler;
*1 su bardağı ılık sut
*1 su su bardağı ılık su
*Bir su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurtanın akı
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 kilo un
Uzeri icin;
*2 yumurtanın sarısı
*Margarin
*1 kase kaşar peyniri
Kaşarlı Acma Tarifi (Yumuşacık ) Yapılışı
1
*Bir kaba sut ve su katılır maya da eklenir iyice karıştırılır 2 dk maya aktifleşsin
*Daha sonra butun hamur icin gereken malzemeler katılır ve iyice yoğurulur 15 dk kadar hamur kulak memesi kıvamına gelince yoğurma bırakılır ve yarım saat uzeri ortulerek dinlendirilir
*Daha sonra hamur beze haline getirilere biraz eritilmiş margarin bir yemek kaşığı da kaşar peynirini ekleyip yuvarlayıp şekil verilir
*Ve yarım saat tepside bekletilir mayalansın iyice, ardından yumurta sarısını dikkatle bastırmadan surun hamurun havasını indirmeden ve yuzu kızarana kadar onceden ısınmış 180 derece fırına verilir 40 dk kadar pişirilir afiyet olsun
Not: Herkesin fırını ve unu bir olmaz dikkat edin gozlemleyin
*1 su bardağı ılık sut
*1 su su bardağı ılık su
*Bir su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 yumurtanın akı
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 kilo un
Uzeri icin;
*2 yumurtanın sarısı
*Margarin
*1 kase kaşar peyniri
Kaşarlı Acma Tarifi (Yumuşacık ) Yapılışı
1
*Bir kaba sut ve su katılır maya da eklenir iyice karıştırılır 2 dk maya aktifleşsin
*Daha sonra butun hamur icin gereken malzemeler katılır ve iyice yoğurulur 15 dk kadar hamur kulak memesi kıvamına gelince yoğurma bırakılır ve yarım saat uzeri ortulerek dinlendirilir
*Daha sonra hamur beze haline getirilere biraz eritilmiş margarin bir yemek kaşığı da kaşar peynirini ekleyip yuvarlayıp şekil verilir
*Ve yarım saat tepside bekletilir mayalansın iyice, ardından yumurta sarısını dikkatle bastırmadan surun hamurun havasını indirmeden ve yuzu kızarana kadar onceden ısınmış 180 derece fırına verilir 40 dk kadar pişirilir afiyet olsun
Not: Herkesin fırını ve unu bir olmaz dikkat edin gozlemleyin