Son konular

Kaşarlı Kıymalı Pide

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kaşarlı Kıymalı Pide Tanımı İçin Gereçler

Hamur için
1 su bardağı ılık süt
1su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya (kuru da olabilir)
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker bir tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
Yarım kilo kıyma
Yarım det maydanoz
3 yeşil biber
2 kuru soğan
1 bir tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1 büyük domates
Tuz karabiber pul biber
Üzerine;
Kaşar peyniri ve tereyağ

Kaşarlı Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Maya, şeker, su ve sütü karıştırıp 5-10 dakika bekletin. Akabinde karışıma yağ, unu ve tuzu ek edin yoğurun ağzını kapatıp yarım saat bekletin.
İç harç için soğanları doğrayın, sonra biberleri ve kıymayı ek edin. 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçasını ekleyip karıştırın.
En son domatesleri ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ekleyin robota da çekebilirsiniz.
Mayalanan hamuru bir iki dakika daha yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın unlayıp merdane yardımıyla oval biçiminde açın.
Harcı ortasına yayıp kenarlarından kıvırın, açılmaması için kenarlarını suyla ıslatabilirsiniz.
Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine un serpin. Pideleri dizin ve kaşarları üzerine serpin ve 200 derecede pişirin çıktığında bol tereyağı etrafına sürün, afiyet olsun.
Kaşarlı Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt