Kaşarlı Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
400gr kültür mantarı
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Rendelenmiş kaşar
3 yemek kaşığı zeytin yağ
Maydanoz
Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarlar ayıklanıp limonlu suda bekletilir (Kararmaması için)soğanlar ince ince doğranıp yağda kavrulur. Üzerine küp doğranmış tavuk etleri ek edilir.
Mantarlar ortadan ikiye bölünerek doğranır. Tuz, karabiber ve pul biber ilavesiyle tencereye eklenir. Mantarlar suyunu verene kadar karıştırılır ve karışım ocaktan alınır.
Karışımdan fırın kaplarına eşit formda koyulup üzerine rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derece ayarlanmış fırında kaşarlar eriyene dek pişirilir.
Fırından çıkan soteye ince kıyılmış maydanoz serpilerek sunum yapılır. Afiyet olsun.
Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet tavuk göğsü
400gr kültür mantarı
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Rendelenmiş kaşar
3 yemek kaşığı zeytin yağ
Maydanoz
Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarlar ayıklanıp limonlu suda bekletilir (Kararmaması için)soğanlar ince ince doğranıp yağda kavrulur. Üzerine küp doğranmış tavuk etleri ek edilir.
Mantarlar ortadan ikiye bölünerek doğranır. Tuz, karabiber ve pul biber ilavesiyle tencereye eklenir. Mantarlar suyunu verene kadar karıştırılır ve karışım ocaktan alınır.
Karışımdan fırın kaplarına eşit formda koyulup üzerine rendelenmiş kaşar serpilerek 180 derece ayarlanmış fırında kaşarlar eriyene dek pişirilir.
Fırından çıkan soteye ince kıyılmış maydanoz serpilerek sunum yapılır. Afiyet olsun.
Kaşarlı Mantar Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı