Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sarma

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sarma Tanımı İçin Materyaller
4 adet ince kesilmiş tavuk göğsü
Tavuk marinesi için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber pul biber
İç harcı için
12 adet mantar
1 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet kapya biber
Tuz ,karabiber ,pul biber, kekik
Gereğince kasar peynir
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 silme yemek kaşığı un
1 bardak ılık su

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sarma Tanımı Yapılışı

Öncelikle tavamızda soğan sarımsak ve biberleri soteliyoruz daha sonra mantarları ek edip soteliyoruz
Baharatlarını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve kenara alıyoruz.
Tavuk göğsünün her tarafını sıvı yağ ve baharatları fırça yardımı ile sürüyoruz tavuğu tezgaha bi tabak içine koyuyoruz.
Üzerine sebzeli karışımdan koyup üzerine kasar peynir de ek edip sarıyoruz kalan tavuklarda tıpkı halde yapıp kızgın yağda rengi dönene kadar kızartıp fırın kabına koyuyoruz ve sosunu hazırlıyoruz.
Tavaya tereyağını koyup unu ekleyip kavuruyoruz bir bardak suda salçayı karıştırıp tavaya döküyoruz.
Daima karıştırıyoruz kaynayıp göz göz olunca ocaktan alıp tavukların üzeri ne döküyoruz.
190 derecede 25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
 
Üst Alt